Nyheter

Erfaren kranspecialist blir försäljningssäljchef för SENNEBOGEN

Scantruck stärker nu kraftigt upp på det tyska topp-kranmärket SENNEBOGEN, som Scantruck AB i Rosersberg utanför Stockholm redan är generalagent för, och blev det för drygt ett år sedan. Dels får Scantruck även import av SENNEBOGEN i Danmark från 1 februari 2021, dels har Scantruck anställt den mycket erfarna kranspecialisten Lars-Michael Jensen som försäljningschef för SENNEBOGEN i Sverige, Danmark, Grönland och på Färöama.

I Sverige fick Scantruck AB agenturen av det stora programmet av SENNEBOGEN-kranar i september förra året. Och det har på alla sätt varit en upplyftande upplevelse.

– SENNEBOGEN är vad vi lugnt kan beteckna som ”Spitzenklasse” inom kranar. De produceras på SENNEBOGEN-fabrikerna i Straubing och Wackersdorf i Sydtyskland. SENNEBOGEN har även fabriker i Ungern, USA och Singapore med över 1600 medarbetare, berättar Scantrucks Business Manager Sweden, Anker Lemvig.

– Precis som i Sverige, får Scantruck i Danmark både SENNEBOGENs teleskopkranar, bandkranar och hamn-mobilkranar samt heavy duty cycle-kranar. Teleskopkranarna har vi på både band och hjul, säger Anker Lemvig.

25 år med kranar

Scantrucks nya SENNEBOGEN-fösäljningschef kommer från ett jobb som Key Account Manager för Konecranes Demag, där han speciellt har arbetat med kranlösningar till internt bruk i vindkraftverk. Tidigare var han först VD för bolaget Fred. Rasmussen och därefter för Tadano mobilkranar hos Kran Salg & Service A/S.

Lars-Michael Jensen har genom sina totalt ca 25 år med kranar också arbetat för Åkerbergs Maskiner, hydraulikfirman Mads Krabbe och som försäljningschef/försäljningsdirektör för Liebherrs kran-segment i Danmark.