Nyheter

Världens lättaste 13,3-tums bärbara hybriddator från Dynabook

Idag lanserar Dynabook Europe GmbH Portégé X30W-J, världens lättaste 13,3-tums bärbara hybriddator med 11:e generationens Intel-Core-processorer.* Denna 2-i-1-enhet väger bara 989 gram och både uppfyller och överträffar de strikta kraven för batteritid, starttid, processor, Thunderbolt 4 och Wi-Fi 6 enligt Evo – den senaste iterationen av Intels Project Athena-riktmärke för den bästa mobila datorupplevelsen. Portégé X30W-J erbjuder en komplett men ändå tunn och lätt verktygsuppsättning till den moderna flexibla arbetaren.

Snabb och fokuserad

X30W-J är fullproppad med de högpresterande 28W-varianterna av 11:e generationens 10nm fyrkärniga Intel Core i5- och i7-processorer. Den är också utrustad med kraftfulla lagrings- och minnesalternativ, inklusive upp till 32 GB dual-channel LPDDR4x-minne som körs på 4266MHz, och ultrasnabb PCIe SSD-lagring (upp till 1 TB) för oavbruten produktivitet. Hybriddatorn går även att få med den nya Intel Iris Xe-drivna grafiktekniken som erbjuder nästa generations prestanda och grafik, perfekt för dagens alltmer dataintensiva affärsapplikationer.

– Portégé X30W-J visar hur vår Intel Core-processorteknik och vår erfarenhet inom innovationer med Project Athena, i kombination med Dynabooks expertis inom mobil databehandling, har resulterat i en dynamisk bärbar affärsdator. Våra 11:e generationens Intel Core-processorer med Intel Iris Xe levererar branschledande prestanda och en kompromisslös upplevelse som ambitiösa, mobila proffs kräver, säger Josh Newman, direktör, Client Computing Group, Intel.

Tack vare en extra lång batteritid på upp till 16 timmar¹ kan man som användare vara trygg med att X30W-J är redo att arbeta, även när det är ont om eluttag. Dessutom får dess snabbladdningsfunktion batteriet tillbaka upp till 40 procent kapacitet på bara 30 minuter.

– Lanseringen av Intels nya Evo -plattformsspecifikation är en viktig milstolpe för industrin när det gäller att säkerställa att den uppfyller kraven från dagens yrkesarbetare, och den förkroppsligar vårt eget engagemang för utvecklingen av innovativa bärbara enheter. Portégé X30W-J ger våra gemensamma filosofier liv och ger användarna allt de behöver för oavbruten produktivitet, kreativitet och samarbete, var man än befinner sig, säger Damian Jaume, VD, Dynabook Europe GmbH.

Fulladdad för optimal anslutning

Anslutningsmöjligheter är livsnerven för distansarbete, och X30W-J kompromissar inte här. För snabba och tillförlitliga trådlösa anslutningar är enheten utrustad med den senaste Intel WiFi 6 (802.11ax) + BT 5.1-modulen. Inbyggd LTE- finns också som tillval för anslutning på resande fot. Två helt nya Thunderbolt 4-aktiverade USB-C-portar möjliggör snabb laddning, anslutning till kringutrustning och dataöverföring i höga hastigheter. För ytterligare kringutrustning är X30W-J fulladdad med en fullstor HDMI, en USB 3.1 Type-A-port, plus ett 3,5 mm ljuduttag, medan en micro SD-kortplats ger extra lagring som tillval. Eftersom behovet av videokonferenser har ökat de senaste månaderna är enheten väl utrustad för team som jobbar på distans. Den har högkvalitativt ljud med harman / kardon-högtalare och Dolby Atmos för ljudförbättring samt brusreducerande dubbla mikrofoner. Webbkameran och ytterligare en 8MP kamera på framsidan med antireflexbeläggning hjälper också till att leverera en oöverträffad ljud- och videoupplevelse.

Enheten kommer att finnas tillgänglig från november 2020.

Mer information om dynabook-sortimentet finns på:

http://se.dynabook.com/generic/business-solution