Nyheter

Ny konkrossenhet från Maskin Mekano

Ambitionen med det nya modulbaserade konceptet från Maskin Mekano är att kombinera det bästa från stationära anläggningar med flexibiliteten i en flyttbar anläggning. I produktion påminner dessa maskinenheter på sina höga stödben om stationära anläggningar samtidigt som de är väldigt enkla att flytta mellan olika arbetsplatser.

Med Maskin Mekanos moduler för matning, krossning och siktning är det enkelt att skapa en optimerad anläggning med hög kapacitet som också är hållbar, säker och flexibel.

Maskin Mekanos program med modulbaserade maskiner kännetecknas av:

Eldrift

Förreglingsbara styrsystem och nödstoppsslingor

Användarvänligt och säkert servicearbete

Säker etablering och avetablering

Ingen demontering av maskindelar i samband med flytt

Lastning och lossning utan lyfthjälp.

Transportbredd <3,0 m, dvs inget behov av följebil

CH440-PS

Konkrossen CH440-PS är ytterligare en viktig kugge i Maskin Mekanos i modulbaserade sortiment, där det redan finns en VSI-kross, matarstationer och siktenheter. Maskinen är en band in/band ut version med försikt och har dessutom en on-board returtransportör som gör den kompatibel med Maskin Mekanos slutsikt SH 1503 för sluten krets. Med denna lansering är Maskin Mekano på allvar tillbaka som leverantör av välbyggda krossanläggningar.

Materialflödet

CH440-PS är utrustad med Sandviks konkross CH440. Före krossen sitter en försikt med en svängbar (on-board) transportör som antingen tar en 0-avskiljning ut ur processen eller kör material by-pass till transportören under krossen. Det krossade materialet lastas ut till den dockade sikten SH 1503 och returen hanteras med en svängbar returtransportör (on-board).

Lätt att transportera

CH440-PS transporteras på jumbo-trailer eller maskintrailer. Den lastas helt utan lyfthjälp genom att trailern backar in mellan maskinens stödben. Efter att maskinen sänkts ner på flaket fälls benen in till 3,0 m bredd. Transporten kräver därmed heller ingen följebil.

Hydraulaggregatet har batteripack och 24-V system vilket innebär att lastning och lossning kan utföras utan att ström från nät eller generator.