Nyheter

Framtidens urbana scooter

#NEXTGEN 2020 presenteras nu BMW Motorrad Definition CE 04, den kommande versionen av BMW Motorrad Concept Link. BMW Motorrad Definition CE 04 är både ett transport- och kommunikationsmedel för den urbana resenären. Med sin elektriska drivning, banbrytande design och innovativa connectivity-lösningar omdefinierar den scootersegmentet.

Att utveckla elektrifierade fordon har länge varit en central del i strategiska hållbarhetsarbetet hos BMW Group. Som en etapp i strategin presenterar BMW Motorrad en ytterligare pjäs – den nya Definition CE 04.

– Elektrisk mobilitet är ett centralt drivsystem för BMW Group och vi lutar oss konsekvent mot denna teknologi i vår hållbarhetsstrategi. Elektrisk körning är också ett fokusområde för BMW Motorrad, särskilt i urbana miljöer. Sedan 2013 har vi varit pionjärer inom segmentet med vår BMW C Evolution. BMW Motorrad Definition CE 04 är en naturlig fortsättning av vår elektrifieringsstrategi för urbana miljöer och ger en konkret förhandsvisning av hur nutida produktionsfordon skulle kunna se ut, säger Edgar Heinrich, designchef på BMW Motorrad.

Visuellt särskiljer sig BMW Motorrad Definition CE 04 tydligt från hur scootrar vanligtvis ser ut. Det platta batteriet i underredet ger ny frihet, såsom det nya förvaringsutrymmet som är upplyst och kan vikas öppet från sidan. Dessutom ger den låga positionen av det platta batteriet en fördelaktig tyngdpunkt, som skapar lekfull och dynamisk körglädje.

– De tekniska förutsättningarna med elektrisk drivning, såsom de platta batterierna i golvet och den kompakta drivlinan, ger oss möjlighet att skapa en distinkt design som definierar en ny urban estetik och som skiljer sig tydligt från konventionell stil, säger Alexander Buckan, chef för fordonsdesign BMW Motorrad.

BMW Motorrad Definition CE 04 låter medvetet cykelns teknik vara en del av designen. Därför täcker sidopanelerna inte helt fordonets sidosektion baktill. Istället sträcker de sig över delar av fordonets sida som små vingar, vilket synliggör drivenhet, kylflänsar och tandrem.

BMW Motorrad ser stor potential i interaktionen mellan fordon och förarutrustning när det kommer till säkerhet, komfort och känsla. I hjärtat av förarutrustningen specifikt framtagen för BMW Motorrad Definition CE 04 är en varm parka som passar för vardagligt bruk. Innovativa funktioner såsom de integrerade ljusguiderna i ärmarna och huvan säkerställer bättre visibilitet på vägarna och kan stängas av och på, samt byta färg via sensorer i ärmarna. För att säkerställa att föraren alltid är fulladdad har parkans innerficka ett induktivt laddningsfält för smarttelefoner.