Nyheter

Sängjätten och Freetrailer förnyar delningsekonomisk succé

Delningsekonomiska tjänster fortsätter växa och ett samarbete som mår bra av den pågående trenden är den mellan Sängjätten och Freetrailer. Sedan våren 2017 har Sängjätten varit en samarbetspartner till Freetrailer och erbjuder gratis utlåning av släpvagnar på 17orter i landet.

Nu gör Sängjätten ytterligare en satsning på den delningsekonomiska tjänsten genom att förlänga sitt avtal och uppdatera samtliga släpvagnar med den senaste självbetjäningstekniken.Freetrailer erbjuder ett delningsekonomiskt koncept som innebär kostnadsfri utlåning av släpvagnar för privatpersoner.

Släpen finansieras av Freetrailers samarbetspartners,som i sin tur får fler kundbesök och exponering på vägarna.Sängjätten erbjuder i dagsläget både allmänheten och sina kunder hela 51 stycken släpvagnar för gratis utlåning runtom i Sverige.

Nu ska dessa släp uppdateras och det lyckade samarbetet förnyas. Uppdateringen innebär även att Sängjätten går över till ett unikt låssystem, så kallat Freelock.

Ett system som möjliggör självbetjäning på samtliga släp vilket både gör det enklare och säkrare för allmänheten att låna i tider då onödig kontakt med servicepersonal bör undvikas.

– Vi på Freetrailer ser att både behov och efterfrågan av delningsekonomiska tjänster växer. Samarbetet med Sängjättenvisar också starkt på det och det gör oss oerhört glada att vårat samarbete förnyas. Det är tydligt att tjänsten uppskattats då Sängjättens släpvagnar har lånats mer än23.000gånger sedan de tog in sina första släpvagnar under våren 2017. Uppdateringen till Freelock möjliggör även gratis utlåning helt utan bemanning, vilket är särskilt uppskattat i dessa tider då vi alla försöker hålla avstånd, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Samtliga släp uppdateras under november och dekan lånas utan krav på att handla i butiken. Genom det nya Bluetooth-låset Freelock är släpen ännu smidigare att hämta och återlämna utan bemanning och hanteringen sker i Freetrailers app.

–Vi är väldigt nöjda över vårt samarbete med Freetrailer och upplever att det är en tjänst som är uppskattad. Att vi vid varje utlåning samtidigt får exponering på vägarna gör även samarbetet väldigt gynnsamt för oss. Det har sedan start varit en bra marknadsföring och därför såg vi det som en självklar investering att nu förnya avtalen för att hjälpa hela Sverige att sova bättre, säger Patrik Wallberg, Operations Manager på Sängjätten