Nyheter

Ny studie visar: IT-servicen fungerar bra när teknikerna arbetar hemifrån

Ivanti, som arbetar med att automatisera IT- och säkerhetsverksamhet i molnet, presenterar nu en färskt studie som visar att 61 procent av IT-teknikerna anser att de ger samma grad av service hemifrån och 47 procent att användarupplevelsen inte tagit skada.

Nästan hälften (45 procent) av alla IT-avdelningar testade att låta sina tekniker arbeta hemifrån innan covid-19-pandemin bröt ut. 41 procent av övriga avdelningar gjorde detsamma.

Detta är några av resultaten av en Ivanti-studie som också bedömde vilket värde ESM-verktyg (Enterprise Service Management) har när hemarbete ökat så mycket. ESM använder ITSM-processer (IT service management), även i andra företagsavdelningar som HR, anläggningsförvaltning och kundtjänst. ESM hjälper företag vara produktiva i en tid med dramatiska förändringar. Effektivitet är dess största nytta, säger 65 procent av IT-teknikerna i studien.
 

Även andra avdelningar uppskattar värdet för företaget med ESM. 64 procent ser effektivitet som den främsta vinsten, följd av produktivitet (53 procent), förbättrad upplevelse (43 procent) och bättre överensstämmelse mellan avdelningens och slutanvändarnas förväntningar (42 procent).

Genom att hyperautomatisera processer och ge användare behörighet med självbetjäningsteknik som chattbotar har ESM-tekniken kommit att stödja effektivitet och klara användarnas krav på produktivitet i en distansarbetande värld, säger Ian Aitchison, produktchef på Ivanti. När ESM sköter arbetsflöden mellan olika avdelningar kan IT-avdelningar vara mer proaktiva och lyhörda. Och företag blir mer produktiva och uthålliga när arbetsplatsernas dynamik förändras.