Nyheter

Banbrytande röststyrd förarassistent för lastbilar

IVECO´s spjutspetsprojekt, som baseras på Amazon Web Services (AWS), sätter en ny standard för nyskapande förartjänster genom röststyrning med hjälp av Amazon Alexa.

IVECO tar täten i Europa genom att använda AWS’ maskininlärning och serverlösa funktioner liksom Amazon Alexa för att underlätta förarnas arbete.

Den nya, innovativa röststyrda tjänsten gör det möjligt för IVECO-förare att med röstkommandon hantera ruttplanering, kontrollera fordonets underhåll och skick samt begära körtips. Röststyrningen av hyttens olika funktioner ökar dessutom trafiksäkerheten eftersom föraren därigenom kan koncentrera sig på körningen. Det blir även enkelt för föraren att hålla kontakt med IVECO-organisationen

Den nya rösttjänsten, som utformats av IVECO´s digitala team med stöd av AWS Professional Services, har utvecklats enligt Amazons ”working backward”-metod som beskrivs i AWS-programmet för digital innovation, och använder sig av AWS-teknikerna för maskininlärning, röststyrning, säkerhet och serverlösa funktioner.

– Vi är mycket glada över den nya röststyrda tjänsten som kommer att skapa en ny standard inom fordonsindustrin, säger Fabrizio Conicella, digital ledare på IVECO. Tack vare bredden i AWS’ portfölj har IVECO rekordsnabbt kunnat ta fram och leverera en ny tjänst som i grunden förändrar förarnas möjligheter att interagera med våra fordon och våra förares community. Den nya rösttjänsten från IVECO förstärker företagets framtida digitala strategi då den syftar till att erbjuda ett helt nytt, interaktivt sätt för förarna att utföra sina uppgifter på, med ökad säkerhet och komfort som följd.