Nyheter

Parkers nya motor GVM310 PMAC

Parker Hannifin har meddelat det senaste tillägget till dess Global Vehicle Motor-serie (GVM) med permanenta AC-magnetmotorer (PMAC) med hög effekt. GVM310 har en ram på 310 mm och erbjuder en traktorlösning för kommersiella elfordon (EV) och hybridelfordon (HEV) för användning på vägar och terräng.

Detta inbegriper anläggningsfordon, stadsbussar, fordon för lättare byggarbete samt för material och gruvdrift.

Vid användning tillsammans med Parkers hydraulpumpar kan även GVM-serien hjälpa kunder förverkliga elektrohydraulpumplösningar (EHP) som möjliggör elektrifiering av tidigare hydraulapplikationer.

Användning av GVM310 kan medföra en rad olika fördelar, inklusive hög effektivitet/låg energiförbrukning som i sin tur möjliggör efterlevnad av strikt framväxande energilagstiftning. GVM-serien minskar koldioxidavtryck och är extremt tyst, och dess pålitlighet leder till minskat underhåll och drifttid för operatörer. Alternativ med toppeffektvärden från 147 kW till 409 kW finns tillgängliga. Samtliga uppnår hög effekttäthet vilket innebär att de övergripande lösningarnas storlek och vikt kan minimeras, för enklare inkludering för kunderna.

Utöver drift som högeffektsmotor kan GVM310 även köras som generator, vilket möjliggör effektiv batterihantering, längre användningscykler och energibesparingar på upp till 30 % jämfört med induktionsteknik. Tillgänglighet som antingen lågflödesversioner för höghastighetsanvändning eller högflödesversioner för låghastighetsanvändning ökar dess mångsidighet.

GVM-serien inbegriper ett brett utbud av tekniska funktioner som förbättrar prestandan och pålitligheten. Dessa omfattar en ny tunnare lamineringsutformning för att minska förluster, ett patenterat kylsystem och en ren, oljefri konstruktion.

GVM310:s ram på 310 mm är kompatibel med befintliga enheter med stapellängd på 142 och 210 mm.

Mer information om Parkers GVM-serie finns på:

https://ph.parker.com/gb/en/gvm-global-vehicle-motors-for-mobile-applications