Nyheter

Veeam anställer ny regionchef för Sverige och Finland

Veeam® Software har utsett Jesper Lundin till regionchef för Sverige och Finland. Jesper har tidigare arbetat för Dell Technologies, IBM med flera. Han ska leda Veeams partnerfokuserade verksamhet i regionen genom att adressera unika kundbehov och tillväxtmöjligheter i linje med att Veeam intensifierar sin satsning på hybrida molnmiljöer, vilket Veeam kallar för Act II i företagets utveckling.   

– I mer än tio år har Veeam varit ledande inom lösningar för backup och återställningslösningar som skyddar data oavsett var den finns lagrad, säger Jesper Lundin, regionansvarig för Sverige och Finland på Veeam. På senare tid har företaget utökat sitt erbjudande från virtuella miljöer till hybrida molnmiljöer (Act II) och har ingått partnerskap med ledande moln-, lagrings- och applikationsleverantörer. Veeam har därmed skapat en fantastisk marknadsposition för att erbjuda sina kunder backup- och Cloud Data Management-lösningar oberoende av kundens IT-strategi, och därmed säkerställa att kundernas verksamheter kan fortlöpa även om de drabbas av cyberattacker.  Veeam har ledande lösningar för en marknad som andas innovation, effektivitet, kundfokus och engagemang. Sammantaget skapar det fina möjligheter för framgångar. Det innebär förstås också att Veeam är ett företag som man vill arbeta för, och jag ser mycket fram emot att ta tillvara på de möjligheter som ligger framför oss. 

Jesper Lundin kommer senast från Dell Technologies, där han ansvarade för team som arbetade med stora och komplexa projekt inom digital transformation. Dessförinnan har han arbetat på AppDynamics, Dell EMC och IBM i olika roller med fokus på applikations- och infrastrukturförsäljning gentemot stora företag.

Trots att svenska och finska verksamheter har kommit relativt långt i sina digitaliseringsresor, finns fortfarande ett tydligt behov av effektiva lösningar som är enkla att hantera.

– Digitaliseringsområdet omfattar fortfarande en mängd verktyg och processer som tillsammans kräver mycket mer resurser än de egentligen behöver göra, säger Jesper Lundin. Det finns mycket att tjäna på att konsolidera och förenkla dessa miljöer. Jag ser fram emot att stödja Veeams partners och kunder att driva förändringen med en datadriven approach som omfattar olika typer av molnmiljöer, inklusive hybrida molnmiljöer.