Nyheter

Owl Labs inleder samarbete med Ingram Micro

Owl Labs, den prisbelönta ledaren inom avancerad teknologi och tjänster för samarbete genom videokonferenser, tillkännager idag ett samarbete med Ingram Micro, världens största distributör och leverantör av tekniska tjänster och lösningar.

Det nya distributionsavtalet ökar Owl Labs räckvidd i Europa och stärker företagets närvaro på de viktiga europeiska marknaderna.

Owl Labs samarbete med Ingram Micro ger nu företaget möjlighet att utöka räckvidden och tillgången till dess prisbelönta huvudprodukt, Meeting Owl Pro, via det centraliserade distributionslagret i Straubing, Tyskland.

Från distributionslagret stöds sedan alla 28 länder i försörjningskedjan till 17 olika distributionscenter placerade runt om i Europa. Ingram Micro arbetar med en varierad bas av återförsäljare och med fler än 2 000 av världens mest erkända varumärken inom IT- och mobilteknologi.

– Vi är glada över att samarbeta med Ingram Micro, vilket ökar vår räckvidd och närvaro i hela Europa för att expandera och stärka vår verksamhet. Denna allians gör det lättare för företag och utbildningsinstitutioner baserade i Europa att använda Owl Labs samarbetsteknik för att bidra till att upprätthålla och underlätta tydlig och effektiv kommunikation med anställda eller studenter, oavsett var de befinner sig”, säger Frank Weishaupt, vd för Owl Labs. “Eftersom hybrid- och distansarbete ökar i popularitet finns det ett ökat behov av produkter och tjänster som hjälper till att upprätthålla produktiviteten och som gör det möjligt för hybridteam att kommunicera effektivt. Vi ser fram mot att möta detta behov genom vårt partnerskap med Ingram Micro.

Produkter från Owl Labs används idag av mer än 50 000 företag i 156 länder över en mängd olika kategorier och inbegriper organisationer som Ogilvy, ClearScore, universitet i Bern för tillämpad vetenskap och Prague Collegue. Owl Labs tilldelades nyligen ett pris för årets kommunikationsteknik från AV Technology Awards, samt vann German Design Award och fick motta Red Dot Award. Owl Labs Meeting Owl Pro har även tagit sig in på TIMES lista över de 100 bästa innovationerna under 2020.

– Möjligheten att kunna arbeta var som helst och kommunicera tydligt och säkert från alla håll är avgörande för framtidens arbete”, konstaterar Joost Boon, chef för Advanced Solutions, UCC Supply Chain and Business Operations, Pan Europe GmbH, Ingram Micro. “Vi välkomnar med glädje Owl Labs till Ingram Micro Pan Europe-portföljen och ser fram emot att arbeta tillsammans med våra kanalpartners för att skapa en större medvetenhet om och efterfrågan på Owl Labs innovativa och fördjupade lösningar för videokonferenser.