Nyheter

Peab lägger stort uppdrag på HISAB

TopRights dotterbolag HISAB har fått en prestigeorder av Peab, i samband med att Trafikverket uppgraderar sina färjeläger på Björkö, Hönö och Lilla Varholmen i Göteborg. Ordervärdet ligger på ca 5,5 Mkr.

Hönöleden i Göteborg är Sveriges mest trafikerade färjeled, med ca 10 000 resenärer dagligen.Trafikverket Färjerederiet som bedriver kollektivtrafik här, liksom i hela landet, satsar nu på att förnya och öka tillgängligheten genom att uppgradera färjelägena vid Lilla Varholmen, Björkö och Hönö. I samband med det har HISAB fått uppdraget från Peab, som är huvudentreprenör, att ansvara för nya anslutningselement, bl a ramper och bryggor i stål, för de tre färjelägena.

HISAB tar ett helhetsgrepp om projektet och anlitas tack vare sin kompetens, erfarenhet av liknande arbeten samt sin förmåga att ta totalansvar för avancerade uppdrag. HISAB har sedan tidigare ett mycket gott samarbete med Peab och har även gjort flertalet andra uppdrag för Trafikverket.

Lilla Varholmen är en viktig hub för alla pendlare på Björkö, Hönö, Rörö och Fotö. Intresset för att bo i skärgården, med Västkustens fantastiska natur rakt utanför dörren, har på senare år ökat. Men redan 1967 började Vägverket trafikera sträckan mellan Lilla Varholmen och Björkö.

– Det är något speciellt med att få medverka till att skapa en bättre infrastruktur. Att dessutom få bidra till att människor kan bo i Göteborgs magiska skärgård och samtidigt pendla till arbeten i staden, ligger mig som göteborgare extra varmt om hjärtat. HISABs tekniska spetskompetens möter här den klassiska färjetrafiken, ny teknik smälts samman med befintliga lösningar, innovation möter tradition helt enkelt. Det är även ett att våra kärnbegrepp på TopRight. Stolt är jag att vi, ihop med Peab, får göra detta viktiga jobb, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.

Projektet beräknas starta under Q1 2021 och slutförs under Q3 2021. Byggentreprenör och beställare är Peab med uppdragsgivare Trafikverket Färjeredieriet. Ordervärdet för HISAB ligger på ca 5,5 Mkr.