Nyheter

Nytt samarbete: EasyPark och Recharge

EasyPark utökar nu möjligheterna att betala för laddning av elfordon, detta genom ett nytt samarbete med tidigare Fortumägda Recharge – Nordens största operatör för laddstolpar.

I och med samarbetet tillkommer mer än 1600 nya laddstolpar i Sverige, Finland och Norge. I Norge står elbilar idag för 54 procent av nybilsköpen och givet att landet leder den globala utvecklingen på området ser EasyPark den norska marknaden som en indikation på vad som finns att vänta också på andra marknader.

– Parkering och laddning är påväg att bli synonyma behov, och det ställer krav på tillgänglighet när det kommer till laddstolpar. Det måste vara enkelt att hitta och hantera både parkering och laddning samtidigt – en användarvänlig infrastruktur helt enkelt, något som vi på EasyPark är experter på, säger Johan Birgersson, VD för EasyPark Group.

Recharge är en av de ledande leverantörerna av laddstolpar i Norden och man ser samarbetet med EasyPark som ett sätt att öka användarvänligheten i tjänsten.

– EasyPark är välkänd för sin användarvänliga parkeringsapp och vi är väldigt glada över att Recharges nätverk av elbilsladdare blir en integrerad del av EasyParks tjänst. Recharges ambition är att ta bort stressen kopplat till att köra en elbil genom att erbjuda ett stort nätverk som är tillgängligt för alla och enkelt att använda. Vi vill göra omställningen från fossilt till elektriskt så enkel som möjligt, säger Annika Hoffner, VD på Recharge.