Nyheter

Den innovativa vedfabriken

Trejon lanserar med stolthet Hakki Pilkes nya flaggskeppsmodell 55 Pro. Det är en nytänkande och innovativ maskin som erbjuder både mer kapacitet och funktionalitet än tidigare modeller.

Med Hakki Pilke 55 Pro får du en modern vedfabrik som ger förutsättningar till smidigare produktion, bättre resultat och en mer användarvänlig styrning.

Hakki Pilke tar ytterligare ett stort kliv framåt med den nya flagskeppsmodellen 55 Pro. Maskinen blir den största i Hakki Pilkes sortiment i kraft och kapacitet men erbjuder också nya innovativa funktioner som flyttar fram möjligheterna för den moderna användaren. Trejon är en långvarig importör av Hakki Pilke i Sverige och tar nu med stolthet in 55 Pro i sortimentet.

– Med Hakki Pilke 55 Pro i sortimentet får vi ytterligare en maskin för de professionella användarna som kör stora volymer av grovt material. Den hanterar material med diameter upp till 55cm och har en klyvkraft på hela 40 ton, därmed störst i vårt sortiment, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Hakki Pilke har investerat stort i framtagningen av maskinen och arbetat nära professionella användare världen över för att optimera funktionaliteten. De innovativa funktionerna säkerställer hög kvalitet under olika förhållanden och förutsättningar. Kapaciteten har utökats så att modellen kan hantera stockar upp till 55cm i diameter och har en klyvkraft på 40 ton.

Den nya yxan HakkiMultiBladeTM kan klyva stocken i upp till 24 delar men kan också ändras till 8 delar på bara några sekunder. Det går även snabbt och smidigt att ändra från standard 8 delar till 16 delar går smidigt. Systemet har även en innovativ sensor som mäter diametern och justerar automatiskt klyvyxans höjd så att veden klyvs till jämna bitar.

Modellen 55 Pro har ett modernt datasystem med en användarvänlig monitor som ger en tydlig överblick av processen. Systemet samlar data såsom processade kubik och drifttid från arbetsprocessen, något som efterfrågades särskilt av användarna i utvecklingen. Användaren kan även enkelt ändra exempelvis längden på veden direkt från monitorn.

Maskinen är utrustad flera unika Hakki Pilke funktioner som HakkiSplitTM som ger fördröjningsfri klyvning som växlar i klyvkraft utan att stanna upp förloppet. Modellen 55 Pro är även utrustad med HakkiCutTM, en knappstyrd kapning som gör maskinen ergonomisk och lätt att använda. AC 10, en automatisk hydraulisk kedjespännare finns kvar och ser till att kedjan har rätt spänning för enklare underhåll och längre livslängd.

Maskinen har en fast elevator som är 600mm bred och 1,6m lång och speciellt designad för att effektivt jämna ut flödet till en andra elevator som finns som tillval. Andra elevatorn finns i två längder 6 respektive 8m, båda 600mm breda. De är hydraulisk vridbara i sidled och kommer som standard med inbyggt renssytem. Hakki Pilke 55 Pro kan också kompletteras med produkter som uppläggningsbordet HakkiFeed 472 för att bli den kompletta lösningen.

– Genom vårt långvariga samarbete med Hakki Pilke känns det självklart att vi i Sverige också lanserar deras nya flaggskeppsmodell 55 PRO. Dessutom vet vi väl allt jobb som de lagt ned för att tillsammans med professionella användare utveckla modellen. Vi kan inte vara annat än stolta över att nu kunna erbjuda Hakki Pilke 55 PRO till den svenska marknaden, säger Johan Schols.