Nyheter

Slutprisrekord på Klaravik – grävlastare för 3,5 miljoner

Att köpa nyare begagnade maskiner på onlineauktion är en växande trend. Det visar inte minst Klaraviks senaste rekordförsäljning. En Huddig 1260 D Cable-grävlastare byter nu ägare för 3,5 miljoner och blir den dyraste sålda maskinen i Klaraviks historia.

Med nytt tillverkningsår (2019) var det höga slutpriset, som innebär rekord för en maskinförsäljning på Klaravik, inte någon tillfällighet.

– Det är fantastiskt roligt att vi har en sådan bredd i vårt utbud. Att ha en dynamik både mellan olika typer av objekt, fabrikat och årsmodeller gör att det finns något för alla på Klaravik, både om man letar nyare eller äldre begagnat till sitt återbruk, konstaterar Carita Nero, försäljningschef på Klaravik.

Nyare skogsmaskiner och entreprenadmaskiner är numera en återkommande del av auktionsmixen, utöver äldre begagnade maskiner.

– Vi strävar efter att vara en så trygg kanal som möjligt, och har kommit en bra bit på vägen. Som säljande kund är det en transparent budgivning digitalt utan spekulanter som försöker kohandla på plats. Och för den som handlar i den högre prisklassen finns säkra finansieringslösningar med trygga avbetalningar. Bara för att ta några exempel, säger Carita Nero.

Rekordgrävlastaren, som såldes i Kalmar, är också ett exempel på den del av Klaravik som omfattar auktioner via så kallade återtag och konkurser.

– Ibland hamnar företag på så kallat obestånd då tillgångar behöver säljas effektivt och snabbt. Vi har goda relationer med finansbolagen som känner sig bekväma att ge oss större och större uppdrag, säger Ola Tjernström, teamleader för Klaraviks Konkurs & Återtag, och fortsätter:

– Att Klaravik har sådan storlek och når så många potentiella budgivare är attraktivt. När det kommer till entreprenadmaskiner, som exempelvis den nu sålda grävlastaren, finns målgruppen redan på Klaravik.se. Matchningen blir helt enkelt bra för alla parter, säger Ola Tjernström.