Nyheter

Kvdbil väljer ChargeNodes laddteknik för elbilsladdning

Kvdbil, Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar, storsatsar på elbilsladdning med ChargeNodes innovativa laddteknik.

– Hållbar utveckling ligger nära Kvdbils kärnverksamhet och som en av Sveriges största förmedlare av begagnade fordon vill vi bidra i omställningen till ett mer fossilfritt samhälle. Antalet eldrivna bilar på andrahandsmarknaden ökar otroligt snabbt och vi behöver en skalbar laddlösning på våra anläggningar, som tillåter oss att kostnadseffektivt kunna utöka antalet laddplatser allteftersom omställningen sker, säger Robert Larsson, Chief Operations Officer på Kvdbil.

Kvdbil kommer installera ChargeNodes laddsystem på flera av sina anläggningar i Sverige. Först ut är Kvdbil i Kungälv med 64st ladduttag. Därefter följer Åkersberga, Södertälje och Malmö.

ChargeNodes patentsöka laddteknik innebär att många elbilar delar på en centraliserad laddenhet där endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Systemet kan skalas till hundratals laddplatser.

Med smart mjukvara fördelas laddning ut så att alla bilar får den laddning som de behöver.

Hos Kvdbil installeras ladduttag i ett aluminimumräcke längs med parkering vilket dessutom helt eliminerar behovet av markarbete för att lägga ner kabel. ChargeNode levererar en helhetslösning till Kvdbil där installation, drift och support ingår.

– Vi är otroligt stolta över att en ledande professionell aktör som Kvdbil väljer ChargeNodes laddsystem. Att Kvdbil väljer vår teknik på sina anläggningar är ytterligare ett betydelsefullt kvitto på att vårt laddsystem lämpar sig väldigt väl på stora parkeringar, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

Bild av Hans Rohmann