Nyheter

Ny flyglinje från danska Sønderborg till Scandinavian Mountains Airport

Inför vintersäsongen 2021/22 utökas Scandinavian Mountains Airport, där SkiStar är en av 33 delägare, med ytterligare ett flygbolag då det danska flygbolaget Alsie Express satsar på resor till de skandinaviska fjällen från och med januari.

Därmed blir både SkiStar Trysil och Sälen mer tillgängligt för både danskar, tyskar och holländare.

– Det är väldigt glädjande att vi redan nu inför vintern 2021/22 kan välkomna fler internationella gäster till våra destinationer i Sälen och Trysil. I år har det varit ett annorlunda år på grund av coronapandemin och vi ser ett oerhört stort intresse från våra tidigare internationella gäster att besöka oss igen, bland annat danskar och tyskar. Nästa vinter inviger vi dessutom vår nya SkiStar Lodge Hundfjället med endast 10 minuters transfer från flygplatsen som blir en viktig del i helhetsupplevelsen hos SkiStar Sälen för såväl svenska som utländska gäster. Alsie Express satsning på en ny flyglinje kommer att underlätta oerhört och bidra till en smidigare transport för många som kan undvika bilen och även långa restider för vissa, säger Mathias Lindström, kommersiell direktör på SkiStar AB.

Upptagningsområdet for Sønderborg Lufthavn är förutom danska resenärer också den nordtyska marknaden. Även Nederländerna ligger inom räckhåll för den nya flyglinjen.

I december 2019 invigdes Scandinavian Mountains Airport, den första flygplatsen i Sverige på 20 år. En unik regional satsning med endast 10-25 minuters transfer till SkiStars skidområden i Sälen och bara 40 minuter till Norges största skidort, SkiStar Trysil.