Nyheter

ABB och LaddAlliansen levererar och installerar linje- och depåladdning i Gävle

Under oktober i år kommer installationer av två pantografladdare samt åtta depåladdare att utföras i Gävle, dessa kommer sedan att tas i bruk av operatören Vy Buss AB.

Laddutrustningen levereras av ABB.

– Då vi har gjort ett stort antal installationer av pantografladdare åt ABB känner vi oss väldigt trygga med detta projekt. Installationen sker med beprövade och egenutvecklade montagemetoder, säger Mikael Jönsson, Installationschef hos LaddAlliansen

Arne Veggeland, VD på Vy Buss AB, ser fram emot att hela Gävles stadsbussflotta snart är utbytt till fordon som drivs på ett hållbart sätt:

– Med våra nya fossilfria bussar erbjuder vi en kollektivtrafik till Gävles invånare som är både klimatmässigt smart och ger en trevligare upplevelse eftersom dessa bussar går så tyst.

– Elbussar är en perfekt lösning i tätbebyggt område. De är tysta och avgasfria, vilket uppskattas av såväl chaufförer och resenärer som de som bor och vistas i området. Med kombinationen snabbladdning vid ändhållplatserna och underhållsladdning i depå får Vy Buss en bra långsiktig laddlösning för optimal batterikapacitet, säger Mats Peterson, VD ABB Electrification Sweden AB.