Nyheter

Leica Geosystems och Swedron i återförsäljarsamarbete

– Samarbetet innebär att till exempel företag, kommuner och energibolag som professionellt använder sig av mätteknik enkelt kan investera i Leica Geosystems ledande mjukvara och teknologi samtidigt som de kan köpa en drönarlösning från Swedron, säger Viktor Kastanius, Market Segment Manager Geomatics vid Leica Geosystems AB.

Vill vara med i utvecklingen

Att använda drönare är ett snabbt och enkelt sätt för att mäta och samla in mängder av data, till exempel vid volymberäkning av material, om man ska uppdatera geografiska modeller, göra besiktningar av ledningsnät eller ta fram underlag i samband med projektering.

Både i Sverige och hela världen har den professionella användningen av drönare blivit allt vanligare, inte minst inom bygg- och anläggningsbranschen, energisektorn samt bland kommuner och myndigheter.

– Vi ser att drönartekniken utvecklas snabbt och eftersom Leica Geosystems är en världsledande leverantör av utrustning och mjukvara för mätning, insamling och bearbetning av data vill vi vara en del av detta. Vår ambition är att växa inom segmentet för drönarlösningar med vår mjukvara, berättar Viktor Kastanius.

Leica Geosystems passar in i utbudet

Swedron levererar drönarlösningar till företag, myndigheter och privatpersoner i hela Norden och har mångårig erfarenhet inom drönarteknik och är specialiserade på drönare från kinesiska DJI.

– Många av våra kunder använder drönare för mätning, kartering och dokumentering och vi ser en kontinuerlig utveckling av drönare som anpassas för detta. Flera av kunderna använder dessutom Leica Geosystems mätutrustning sedan tidigare så därför passar det väldigt bra att vi kan ta in Leica som ett premiumvarumärke i vårt sortiment. Det är vi väldigt glada över, säger Anders Dyhre, VD för Swedron Sverige AB.

Väljer efter behov

Som kund kan man välja att köpa programvara, utrustning och drönare separat eller i anpassade paket från Swedron.

– Vårt mål är att stå för en helhet där kunderna själva kan välja efter sina behov. Vi erbjuder allt från enskilda produkter till kompletta lösningar med utbildning och förslag på hur man kan förbättra sina egna interna arbetsprocesser, berättar Anders Dyhre.

– Swedron är en professionell leverantör och den största aktören i Sverige inom försäljning av DJI:s marknadsledande drönare och tillhörande lösningar till kommersiella användare. Vi har samma ambitioner, är lika måna om våra kunder och att leverera högsta kvalitet. Därför passar vi bra ihop och det känns naturligt att inleda ett återförsäljarsamarbete tillsammans med dem, säger Viktor Kastanius, Leica Geosystems.

Produktfakta:

Leica Infinity är en användarvänlig mjukvara för mätning. Den är utformad för att hantera, bearbeta, analysera och kvalitetskontrollera mätdata från så väl totalstationer, GNSS och drönare.

Leica Geosystems smarta antenn Leica Zeno FLX100 samlar in spatiala data med enkla, flexibla metoder och gör det enkelt i drönarsammanhang att lägga ut flygstöden, de vita kryssen på marken för drönare som behöver det.