Nyheter

Ny VD för Softhouse Öresund

Ola Persson har utsetts till VD för Softhouse Consulting Öresund AB. Han kommer närmast från tjänsten som affärsansvarig för Mobila biljettlösningar på Softhouse.

Softhouse sysselsätter ca 300 medarbetare och Softhouse Consulting Öresund är ett av dotterbolagen i koncernen.

– Ola har en lång karriär inom Softhouse och har varit drivande i vårt erbjudande inom Mobila biljettlösningar och är en uppskattad ledare. Olas starka engagemang gentemot våra kunder och passion för hög kvalité i våra leveranser gör att det känns det extra roligt att utse Ola till VD då det är en mycket viktig roll i vår pågående tillväxtresa, säger Anna Bäcklin, Koncernchef Softhouse.

Ola Persson har arbetat på Softhouse under 9 år och har en gedigen bakgrund från IT- och konsultbranschen. Han har varit verksam i flera olika roller som avdelnings- och affärsområdesansvarig och under hans ledning har flera långsiktiga kontrakt vunnits, bland annat med Skånetrafiken 2020.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet och är övertygad att Softhouse går en ljus framtid till mötes! Med stor bredd av långa kundåtagande inom många samhällsviktiga branscher, tillsammans med sammansvetsade team av skickliga kollegor, står vi väl rustade att möta 2021, säger Ola Persson.

Ola Persson ersätter Roland Ferngård som går vidare mot nya utmaningar utanför koncernen.