Nyheter

Kranlyft Group har levererat sex batteridrivna Maeda MC285CB-3 till AMC i Storbritannien

Den första helt batteridrivna minikranen från marknadsledaren Maeda växer snabbt i popularitet på grund av dess höga prestanda och nollutsläpp.

AMC, tidigare känt som A Mini Crane Hire, har tagit emot inte mindre än sex Maeda MC285CB-3 och fortsätter att utöka sin verksamhet med fokus på hållbarhet. AMC är en ledande leverantör för kranuthyrning i Storbritannien med depåer i London och Liverpool.

Med allt större fokus på hållbarhet och striktare miljökrav har behovet av innovativ teknik och miljövänligare maskiner blivit viktigare för lyftindustrin. Minikranar är redan mer miljövänliga med sitt koldioxidavtryck jämfört med större kranar. Deras kompakta mått och manövreringsförmåga innebär att de i många lyftsituationer ersätter behovet av tornkranar och mobilkranar.

Den nya MC285CB-3 från Maeda drivs med absolut nollutsläpp, vilket gör att kranen kan användas i känsliga inomhusmiljöer och när de strängaste reglerna måste uppnås. Genom att leverera den kapacitet, tillförlitlighet och flexibilitet som krävs för de mest krävande jobben bygger MC285CB-3 på det framgångsrika arvet från vanliga MC285C-3.

Utrustad med ett starkt litiumjonbatteri är minikranen helt eldriven och matchar fortfarande sin föregångare både i driftshastigheter och lyftkapacitet.

Mark Davenport, VD på AMC, beställde sina första tre MC285CB-3 från Kranlyft UK i juli 2020, och bara två månader senare beställde ytterligare tre, vilket utgör totalt sex kranar. Alla var specialmålade på fabriken och utrustade med den valfria searcher hook’n på 850 kg.

Kranlyft Group har varit en pålitlig partner till AMC under många år och som exklusiv distributör för Maeda i Europa, kände Mark och teamet på AMC trygga i affären med Kranlyft Group. AMC köpte också en Klaas K750RS aluminiumkran från Kranlyft UK förra året för att kunna breda maskinportföljen ytterligare.

AMC grundades 2009 och är en välkänd aktör som specialiserat sig på uthyrning av minikranar. Maskinparken består av 60-70 minikranar och över 80 glashanterare och golvkranar.

Dem erbjuder kundanpassade lösningar för korta och långsiktiga byggprojekt över hela Storbritannien. I sitt engagemang för hållbarhet gör AMC förändringar och tar beslut med miljön i fokus. Med sina nya batteridrivna Maedakranar och andra miljövänliga maskiner har de möjlighet att erbjuda sina kunder modern, högteknologisk och hållbar utrustning oavsett jobb.

Andy Crane, försäljningschef på Kranlyft UK:

– Det har varit ett nöje att lära känna Mark även om vi bara träffades nyligen på grund av den nuvarande situationen, han visade intresse för nya Eco Maeda MC285CB-3 från början och brinner för att utöka AMC’s befintliga flotta av innovativa lyftmaskiner med senaste tekniken inom miljövänlig utrustning. Marks första order på tre MC285CB-3 kom vid en fantastisk tid för Kranlyft Group eftersom det var fyra månader före lanseringen av denna nya modell, och den andra ordern på ytterligare tre kranar gav oss en bra start på för brittiska marknaden. Vi vill tacka Mark och teamet på AMC för deras fortsatta stöd och förtroende för hela Maeda-sortimentet. Vi uppskattar deras engagemang för Maedas första Eco minikran.

Eddie Charity, VD för Kranlyft UK:

– AMC har ett utmärkt rykte och lång erfarenhet av entreprenörsskap. Det här är mycket spännande tider för oss på Kranlyft UK och för tillverkaren Maeda. AMC är en naturlig partner med sin långa erfarenhet inom kontraktlyft, stor teknisk kunskap och ett väletablerat nätverk som når över olika marknader och branscher. Vi känner oss mycket säkra på att detta kommer att vara början på en stark och bra resa för batteridrivna minikranar inom industrin.

Mark Davenport, VD för AMC:

– AMC har många års erfarenhet av att driva Maeda spindelkranar, och de är robusta och mycket pålitliga. MC285 är den mest populära modellen och vi har 15-20 enheter i vår flotta, och jag var mycket glad över att höra att Maeda lanserade en helt batteridriven version. Dessa nya enheter visar vårt engagemang för att leverera kvalitet och tillförlitlighet till våra kunder, vårt engagemang för att växa vår verksamhet och även vårt gediga engagemang för hållbarhet.