Nyheter

ORANGEGAS öppnar sin första nybyggda tankstation för biogas i Sverige

I Färjestaden, vid Brofästet-rondellen, har OrangeGas (OG) öppnat sin första nybyggda tankstation för biogas i Sverige. Förutom biogas har två snabbladdare installerats, vilket gör detta till en unik plats för fossilfria bränslen.

Det är den första OG-stationen på Öland och med uppförandet av denna station är OG på god väg att expandera sitt biogasnätverk i Sverige. I och med invigningen av stationen i Färjestaden blir OG en stor aktör i Sverige inom hållbara bränslen.

Stationen är OG:s sjätte publika station i Sverige och fler är planerade. Senare i år öppnas ytterligare en station i Borgholm. Macken är till för alla som kan tanka komprimerad biogas, vilket gör det möjligt för alla att köra hållbart.

OrangeGas, Mörbylånga kommun och Biogas Boost kommer att anordna en officiell öppningsceremoni så snart pandemin tillåter.

OG – leverantör av 100% fossilfria och förnybara bränslen

OG fokuserar på biogas och andra fossilfria och förnybara energikällor. Nätverket av stationer växer dramatiskt, inte bara på hemmamarknaden. OG har blivit den snabbast växande aktören på marknaden för hållbar mobilitet och är marknadsledande i både Nederländerna och Tyskland. OG:s ambition är att vara den största återförsäljaren av fossilfria bränslen i Europa i kombination med egen produktion från naturliga och lokala källor.

OG:s stationer i Sverige är placerade i Helsingborg, Höganäs, Stockholm/Bromma och Färjestaden.