Nyheter

Verizon Business signerar sitt första privata 5G-kontrakt i Europa

Verizon Business och den brittiska hamnoperatören Associated British Ports (ABP) ska införa en privat 5G-plattform vid Southamptons hamn. 5G-Plattformen, som levereras i samarbete med Nokia ska förse en av Storbritanniens mest trafikerade hamnar med en mycket snabb och säker privat nätverkslösning.

ABP hanterar 21 hamnar, inklusive Southamptons hamn som är Storbritanniens främsta exporthamn. Exportvaror till ett värde av 40 miljarder brittiska pund per år hanteras via hamnen som är en viktig knytpunkt för försörjningskedjor för landets tillverkande industri.

Det är även den största hamnen för bilbranschen och för kryssningar där 900 000 bilar och miljontals passagerare passerar varje år. Det nya kontraktet innebär att Southamptons hamn blir den första hamnen på fastlandet i Storbritannien med ett privat 5G-nätverk.

– Verizons privata 5G-nätverk är grunden för en infrastruktur som är helt inriktad på edge computing och som möjliggör extremt låg latens, bättre säkerhet och mer bättre anpassningsmöjligheter för partners, säger Tami Erwin, CEO, Verizon Business. Företag som ABP behöver utveckla sina tjänster snabbt för att kunna ta tillvara på nya affärsmöjligheter. Tillsammans med Nokia ger vi ABP möjlighet att dra nytta av de omedelbara fördelarna som 5G medför, och vi banar väg för Southamptons hamn att dra fördel av de nya applikationer och real-time analytics-funktioner som kommer att ligga till grund för digitalisering av dess framtida tjänster.

Verizons privata 5G-plattform ger ABP ett pålitligt och säkert trådlöst nätverk för hamnens östra och västra områden. Därigenom kan all datakommunikation samordnas i ett enda nätverk och därmed minska komplexiteten att öka såväl stabiliteten som säkerheten.

Nätverket kommer inte bara att förbättra wifi-prestandan, utan också möjliggöra införandet av nya teknologier som real-time analytics, Internet of Things (IoT) och maskininlärning. Det öppnar upp för nya tjänster i en nära framtid, såsom spårning av gods, hantering av självstyrande fordon, hantering av arbetsflöden, prediktivt underhåll av maskiner och säkerhetsarbete.

– Att bygga en flexibel och pålitlig teknologiplattform för att möta kundernas efterfrågan är en grundsten i vår strategi, och att vara den första hamnoperatören på fastlandet i Storbritannien att erbjuda kunderna ett privat 5G-nätverk är en fantastisk milstolpe för ABP, säger Henrik L. Pedersen, CEO på ABP. Vi vill tacka våra partners för att de möjliggjort det här projektet som ger Southamptons hamn den infrastruktur som gör det möjligt att ligga steget före konkurrenterna i digitaliseringen av branschen.

Verizon Business lanserade sin internationella privata 5G-plattform för globala företag baserade i Europa och Asien i oktober 2020. Lösningen levereras inledningsvis tillsammans med Nokia, och gör det möjligt för företag att införa avancerade 5G-nätverk. Nätverket baseras på Nokia Digital Automation Cloud, vilket är en applikation med stor bandbredd, låg latens och supersnabb trådlös uppkoppling och lokal edge computing.

– Möjligheterna med 5G kan tas tillvara i samband med att industriföretag moderniserar sina verksamheter i linje med Industri 4.0 och privata 5G-nätverk införs på industrier runt om i världen, säger Brian Fitzgerald, SVP Verizon Business Group, Nokia. Vi kommer att jobba fokuserat ihop med vår partner Verizon Business i deras globala 5G-expansion med kunder som ABP. Det gör vi genom att erbjuda högsta nivå på prestanda, stabilitet och säkerhet, vilket kunderna behöver.