Nyheter

Ny försäljningsdirektör för Mercedes-Benz personbilar i Sverige och Danmark

Mercedes-Benz har utsett 44-årige Martin Lindell till ny försäljningsdirektör för Mercedes-Benz personbilar i Sverige och Danmark från och med den 1 juli 2021. Martin har mer än 20 års erfarenhet från Daimler Group och kommer senast från posten som ansvarig chef för transportbilsverksamheten i Sverige och Danmark.

Det är en erfaren man som tar över tjänsten som försäljningsdirektör från och med den 1 juli när Martin Lindell officiellt tar över personbilsdivisionen i både Sverige och Danmark.

Hos Mercedes-Benz är vd Niels Kowollik glad att det är just Martin Lindell som kommer att få ansvaret:

– Vi var fast beslutna att få en stark profil med lång erfarenhet och djupgående kunskap om våra lokala marknader. I Martin Lindell har vi hittat den perfekta matchningen för jobbet baserat på de lokala rötterna och kopplingen till den svenska och danska marknaden. Martin har skapat fantastiska resultat som ansvarig för transportbilsdivisionen och vi är glada över att han har accepterat nya utmaningar som försäljningsdirektör för personbilsdivisionen, säger Niels Kowollik.

Huvudpersonen ser också fram emot nya utmaningar:

– Det har varit väldigt spännande år på Mercedes-Benz Vans, och jag har uppskattat varje sekund tillsammans med mina kollegor. Lyckligtvis behöver jag inte klara mig helt utan teamet, för jag är fortfarande en del av företaget. Men jag ser fram emot nya spännande utmaningar, där vi just nu är mitt i en otroligt spännande utveckling som företag. Både när det gäller vår affärsmodell, produktutvecklingen och den stora omvandlingen till nya, CO2-neutrala drivlinor. Det är en resa jag ser fram emot att bli en del av, säger Martin Lindell.

Martin Lindell började sin karriär år 2000 som controller i koncernen, som då hette DaimlerChrysler. Från 2004 till 2013 hanterade han personbilsprodukter i ett flertal positioner. Därefter flyttade han till huvudkontoret i Stuttgart, där han arbetade nära marknaderna i USA, Kanada och Mexiko, 2016 återvände han till Malmö och tog över ansvaret för transportbilar i Sverige och Danmark.

Den 1 juli tillträder Martin Lindell som försäljningsdirektör för Mercedes-Benz personbilar i Sverige och Danmark.