Nyheter

TCS bygger och driver Ericssons molnbaserade digitala arbetsplats

Tata Consultancy Services meddelar att företaget gör gemensam sak med Ericsson för att stödja dem i att bygga och driva deras molnbaserade digitala arbetsplats för forskning och utveckling (FoU).

Ericsson har länge varit i framkant inom innovation och fortsätter att utveckla nästa generations nätverksarkitekturer för att ytterligare stärka sin ledande position.

De valde TCS som partner för sitt initiativ gällande omvandling av FoU-miljön som ska möjliggöra säker åtkomst när som helst, var som helst, samt automatiserad tillgänglighet av utvecklingsmiljön för Ericssons globala FoU-team.

TCS kommer att utnyttja sin stora kunskap om Ericssons FoU- och IT-miljöer kombinerat med sin expertis inom automatisering och molnteknik för att stödja globalt utspridda team med on-demand, zero-touch och fjärrprovisionering.

TCS lanserar samtidigt en avancerad 24×7-kommandocentral i Hyderabad, Indien. Den nya kommandocentralen, som bygger på TCS:s Business 4.0-ramverk och företagets unika Machine First Delivery Model (MFDM), hjälper till att accelerera Ericssons FoU- och produktutvecklingsmiljö. Autonom provisionering och konfigurering, samt planerna för självläkning av utvecklingsmiljön, stämmer väl överens med Ericssons ambition att skapa en FoU-miljö i världsklass för sina ingenjörer.

– Vi är stolta över att samarbeta med Ericsson i denna strategiska omvandling av deras FoU-arbetsplats, ettsamarbete som stärker den långvariga relationen mellan våra två organisationer ytterligare. Ingenjörsmiljöer är mycket komplexa med heterogen infrastruktur, specialverktyg och efterfrågan på skräddarsydda tekniska tjänster, vilket gör det svårt att omvandla sådana miljöer digitalt. TCS kommer att utnyttja sin kontextuella kunskap och djupa branschkompetens inom digital transformation för att hjälpa Ericsson på denna resa, säger V Rajanna, Global Head, Technology Business Unit, TCS.

Bild av chenspec