Nyheter

Basefarm utökar kapaciteten mellan norska datacenter

Smartoptics, leverantör av lösningar för öppna optiska nät, meddelar idag att Europeiska drift- och molntjänstleverantören Basefarm har tecknat avtal med Smartoptics för en uppgradering av sitt norska fibernät.

Det nya nätet ger Basefarm möjligheten att möta det ökade behovet av mer bandbredd och samtidigt förbättra prestandan i sitt tjänsteerbjudande för datalagring.

För att adressera behoven från kunder inom både privat och offentlig sektor har Basefarm valt att uppgradera nätet som länkar samman tjänsteleverantörens tre norska datacenter. Lösningen som bygger på Smartoptics öppna linjesystem DCP-M40 och optik med stöd för PAM4-standarden ger Basefarm ett stabilt ringnät för 32G Fibre Channel mellan de tre datacentren.

– Stabilitet är ett ledord för Basefarms tjänster både när det handlar om lagring i våra datacenter och kommunikationen däremellan. Vårt grundmurade förtroende för Smartoptics från tidigare samarbeten i både Norge och Sverige, i kombination med en nytänkande och samtidigt robust lösning blev avgörande i valet av leverantör för vårt nya fibernät. Genom att fördubbla kapaciteten, från 16G till 32G kan vi bättre tillgodose våra kunders behov av stabil kommunikation mellan våra datacenter. Det ger oss en tillförlitlig plattform för att kontinuerligt introducera nya tjänster och mer aktiva applikationer som möter företagsmarknadens behov, säger Morten Nyhuus-Eriksen, globalt ansvarig for lagring och backup på Basefarm.

Smartoptics DWDM-baserade lösning låter Basefarm maximera nyttan av de hyrda linjerna mellan datacentren. Valet av aktivt linjesystem möjliggör övervakning av samtliga linjer vilket säkerställer att man kan erbjuda tjänster med den höga kvalitet som företagets kunder förväntar sig.

– För att möta kraven på ökad kapacitet, säkerhet och robusthet i kommunikationen mellan datacenter har vi investerat stort i att utveckla vårt erbjudande för segmentet. Affären med Basefarm är ett bra exempel på att våra satsningar på att tillgodose datacenters behov av säker och tillförlitlig kommunikation för lagringstrafik och andra applikationer har varit framgångsrika, säger Magnus Grenfeldt, vd på Smartoptics.