Nyheter

AIXIA spelar nyckelroll i AI projekt tillsammans med Stena Industry Innovation Lab

CGit ägda AIXIA kommer leda ett projekt som kommer att använda kameror och AI för att inspektera och se till att produktionen hos ett företag inom den globala fordonsindustrin uppfyller deras mycket höga krav på kvalitet.

Projektet görs i samarbete med Stena Industry Innovation Lab, Chalmers. Stena Industry Innovation Lab, eller förkortat SII-Lab. De erbjuder de bästa möjligheterna för den svenska industrin att testa digitaliserad produktion för framtiden. SII-Lab spelar en nyckelroll i resan mot det som brukar kallas ”Industri 4.0”.

– Vi är väldigt glada över att kunna demonstrera AI-applikationer för att skapa innovativa och avancerade teknologilösningar för att öka Sveriges konkurrenskraft och kompetens, säger Åsa Fast-Berglund COO för SIILab och professor i Smart Automation in Production system på Chalmers.

AIXIA: s högkvalificerade Deep Learning- och AI-ingenjörer samlar in data, som bilder och video, och med hjälp av vårt eget utvecklade nya smarta verktyg för datahantering, SnapXS, kan vi garantera kvalitetskontroll på en ny nivå, helt automatiserat.

– Det här är ett bra första steg för CGit ägda och nybildade AIXIA och vi ser verkligen fram emot att tillämpa AI på svensk industriproduktion, säger Mattias Bergkvist VD för CGit och AIXIA.

AIXIA är ett Joint Venture mellan CGit och Asymptotic och fokuserar på programvara för Machine Learning Operations eller MLOps.