Nyheter

Zarges förpackningslösningar för vaccintransport

Zarges, specialister på behållare för farligt gods, sätter fokus på säkra transportlösningar som är säkra att använda för produkter som ska transporteras vid väldigt låga temperaturer.

Allt eftersom det efterlängtade COVID-19-vaccinet distribueras över hela landet, har man behövt fundera över hur man ska transportera vaccinet på ett säkert sätt. De olika varianterna från Pfizer, Moderna och Astra Zeneca måste förvaras säkert i låga temperaturer för att garantera användning. För de som transporterar dessa vaccin är det absolut nödvändigt att se till att de levereras säkert i en stark och lätt men robust behållare.

Som en global ledare inom behållare för förvaring och transport skapade för medicinska produkter och farligt gods, erbjuder Zarges en rad lösningar för transport av gods vid extrema temperaturer.

De inkluderar universallådan K470, en lätt låda i aluminium som finns tillgänglig i 25 standardstorlekar och volymer, allt från 13 till 829 liter och kan varieras baserat på kundens specifika krav.

Farligt gods kan endast transporteras i förpackningar som uppfyller strikta standardkriterier samt har godkänts av relevanta myndigheter. Zarges har under många år producerat UN-godkända lösningar av aluminium i sin egen anläggning för typgodkännande, som är godkänd och övervakad av BAM (German Federal Institute for Materials Research and Testing), produkterna har fått många UN-godkännanden inklusive UN3373.

– Att vi har kunnat börja vaccinera människor i Sverige är fantastiskt, säger Patric Seger, VD på Zarges i Sverige. Transporterna ställer dock höga krav på kärlen i vilket vaccinet transporteras. Det är därför viktigt med en robust och logisk infrastruktur för att få ut det till så många människor som möjligt. På Zarges är vi stolta över vår långa erfarenhet inom transporter av farligt gods och att vi kan erbjuda en marknadsledande transportlösning för vårdindustrin vid ett så väsentligt skede. K470-serien är både noggrant testad och extremt tålig och garanterar säker leverans, oavsett innehåll.