Nyheter

Körjournal med inbyggd fartkameravarnare

Nu lanserar Jiricom en unik funktion som hjälper till att hålla koll på Sveriges alla 2 141 stationära fartkameror. Enheten påminner föraren om att en kamera närmar sig när du är ute och kör – och varnar dessutom om det skulle gå lite för fort.

Det innovativa IoT-bolaget från Småland fortsätter att testa gränserna för vad som ryms i en liten box.

Det handlar om Jiricoms flaggskeppsprodukt – au2:ONE – som nu även får en inbyggd fartkameravarnare.

-Idén med fartkameravarnaren dök upp efter ett samtal med en av våra kunder, säger Jimmy Thörnlöf, delägare på Jiricom och fortsätter: Vi försöker alltid ha örat mot marken och ta in vad som efterfrågas där ute.

Men hur funkar det?

Jo, när man närmar dig en stationär fartkamera börjar au2:ONE blinka. Om man kör för fort så piper boxen tills att man kommer ner i rätt hastighet.

– Vi visar att vi är en snabbfotad aktör på marknaden när vi kan ta en idé likt denna, lanserar den tre månader senare och gör vår körjournal först i världen med inbyggd fartkameravarnare, avslutar Jimmy Thörnlöf.

Det som får au2:ONE att sticka ut från sina konkurrenter är just att allting är samlat i en och samma enhet.

Viktiga funktioner, såsom, automatisk körjournal, föraridentifiering, trängselskatt, om man behöver hjälp eller ändring av restyp, kräver ofta att man köper till ytterligare utrustning.

Jiricom erbjuder allt i en och samma enhet, därav namnet au2:ONE.