Nyheter

Nutanix och Lenovo lanserar det ”virtuella skrivbordet”

Nutanix , aktör inom molnlösningar för företag presenterar nu ett intressant samarbete med Lenovo. Det handlar om Lenovo TruScale for Hosted Desktops with Nutanix (TruScale, i fortsättningen).

Det är en lösning som passar företag med en blandning av distansarbete och närvaro på kontoret.

TruScale är Lenovos lösning för ”virtuella skrivbord” (hosted desktops), alltså att klientmiljöer körs i virtuella maskiner på en server och sedan används på distans med någon typ av klientenhet, till exempel en PC eller en tunn klient.

Det blir möjligt att erbjuda en komplett lösning i ett paket med hjälp av Nutanix mjukvaror.

De främsta argumenten för TruScale, förutom generella fördelar med virtuella skrivbord, är att kunden kan få en enda räkning varje månad för allt som krävs, både hårdvara och mjukvara, samt ha en enda supportkontakt för hela lösningen. TruScale erbjuds som en tjänst, med en molnliknande lösning för administration.

En stor fördel för många företag är att de kan skapa en sådan här IT-miljö lokalt med egen infrastruktur, vilket ger säkerhets- och prestandafördelar, men ändå få funktionalitet och en konsumtionsmodell av molntyp.

TruScale erbjuds med olika typer av klientenheter från Lenovo och fungerar med olika plattformar för virtuella skrivbord, som till exempel Citrix.

Den här typen av erbjudanden är så klart extra intressanta i tider av osäkerhet gällande hur arbetet på företag ska organiseras. Vi kan räkna med fortsatt mycket distansarbete och då passar det bra att ha en baslösning med virtuella klienter.