Nyheter

Triss i teleskoplastare hos Byggbröderna i Falkenberg AB

Byggbröderna i Falkenberg AB startades redan 1920, vilket betyder att det anrika företaget firade hela 100år i fjol. Ägaren idag heter Jan-Åke Kjeller, och han köpte företaget 2005 vilket är en kort tid vid ratten i jämförelse med hur länge firman har funnits.

Ännu nyare är deras tid med teleskoplastare från Manitou. Här köptes den första en MT625 så sent som 2018, men uppenbarligen gav det mersmak för idag förfogar de över inte mindre än tre röda teleskoplastare i olika storlek från Scantruck AB som de köpt via Olofsson i Syd AB.

– Jag är god vän med Thomas Olofsson som driver Olofsson i Syd AB. Egentligen så tillhör jag inte deras säljområde, men eftersom vi är vänner sedan lång tid tillbaka så har vi ett specialupplägg att jag köper Manitou genom dem, förklarar Jan-Åke Kjeller.

Martin Fast har arbetat som maskinförare i fyra år

Byggbröderna i Falkenberg AB sysselsätter idag ett 40-tal anställda, och är främst verksamma inom 10-15 mil med Falkenberg som utgångspunkt. De arbetar inom områden som markarbeten, betong, stängsel och områdesskydd och har dessutom en egen asfaltsavdelning.

Sedan en tid tillbaka så tillverkar de också prefabricerade betongelement, och det är på deras nybyggda betongstation ett stenkast från huvudkontoret som vi träffar Martin Fast som arbetar som maskinförare sedan fyra år tillbaka.

– Jag kör alla slags maskiner här på firman. Vi har både grävmaskiner, hjullastare, dumprar och lastbilar. Här på på betongstationen har jag kört en hel del med vår Manitou MT1840HA som vi har haft i två år sedan vi köpte den från Scantruck AB. Här står bokstaven ”A” för acces, vilket betyder att den är utrustad för att köras med personkorg, och det är det redskapet och gafflar som vi använt mest här under bygget av betongstationen. Det är en smidig maskin att köra, och den har en fantastisk räckvidd på 18m, berättar Martin Fast.

Ett riktigt muskelpaket i en kompakt kropp

Den nyaste maskinen från Scantruck AB hos Byggbröderna i Falkenberg AB är dock deras MHT790. Den här maskinen är ett riktigt muskelpaket i en kompakt kropp, och den lyfter hela nio ton.

– Den här maskinen har vi bara haft i ett år ungefär. Den kommer vi att använda till att fylla på material till betongtillverkningen, och även lyfta alla olika prefabricerade element vi tillverkar. Jag upplever att den är extremt stark och stabil. Den känns lika stabil och stark som en L90 hjullastare, och då ska man inte glömma att den kan lyfta sju meter högt också, tillägger Martin Fast.

”Ordning och reda börjar redan vid grindarna till fabriken”

– Vi köpte vår första Manitou, en MT625 2018, och sedan har vi fortsatt med samma märke eftersom allt har fungerat väldigt bra, berättar Jan-Åke Kjeller. Manitou MT625 är en smått fantastisk maskin eftersom den är så otroligt lättkörd, men ändå klarar av så mycket. Det känns som att Manitou är väldigt kvalitetssäkrade från början. Jag hade förmånen att besöka deras fabrik för ett tag sedan, och ”ordning och reda” börjar utanför grindarna och löper sedan som en röd tråd genom hela fabriken. Det samma gäller Scantruck AB och deras återförsäljare Olofsson i Syd AB. Det har alltid fungerat klanderfritt med service och reservdelar. Dessutom har jag upplevet ett stort personligt engagemang inte bara från Olofsson i Syd AB utan även från Scantruck AB. Det gör att jag med glädje kan rekommendera andra att använda dem som leverantörer avslutar Jan-Åke Kjeller.