Nyheter

Colliers senaste rapport: Industri- och logistiksektorn fortsatt stark

Industri- och logistiksektorn har en fortsatt stark utveckling, medan de stora transaktionerna på kontorssidan generellt sett avtagit i Europa.

Många länder har sett den totala investeringsvolymen halverad jämfört med första kvartalet 2020, konstaterar Colliers i sin senaste rapport, EMEA Capital Markets Shapshot Q1 2021.

Joachim Svedberg, Partner & Acting Head of Capital Markets på Colliers:

Transaktionsvolymen i Europa och Sverige har sjunkit markant, cirka 35 % på Europanivå, under kvartal 1 2021 jämfört med kvartal 1 2020. Pandemin med nedstängningar och reserestriktioner som följd har försenat många transaktioner. Vi ska dock inte glömma bort att kvartal 1 2020 var ett av de starkaste kvartalen någonsin när man gör jämförelser. I takt med att samhällen öppnar upp bedömer vi att fler strukturerade säljprocesser drar igång jämfört med nu där stor del sker genom off market-affärer.