Nyheter

Ivanti: Var modig när du när du optimerar arbetsplatsen för distansarbete

Här ett inlägg från Helen Masters, VP of International SalesIvanti om hur man optimerar arbetsplatsen för distansarbete:

”Distansarbete är idag rutin för nästan alla organisationerEnligt Gartner planerar över 80 procent av företagsledarna globalt att låta anställda arbeta på distans från och med nu, åtminstone en del av arbetstiden

Förändringarna i vårt arbetsmönster tvingar organisationer att se på IT på ett annorlunda sätt. Det som fungerade när de flesta anställda var på kontoret fungerar inte idag. För att verksamheten ska fungera smidigt måste IT-avdelningarna optimera sin företags IT. 

Anställda är vana vid snabba, sömlösa gränssnitt från sociala medier och andra konsumenttjänster och blir missnöjda när företagsapplikationer inte håller jämna steg. Nästan hälften (48 procent) av alla anställda önskar att tekniken på deras arbetsplats skulle fungera mer som den de använder hemma.

Pandemin har också minskat den gamla perimetermodellen som definierade IT-säkerhet. Tidigare skapades datainfrastrukturer för företag inifrån och ut. Från och med nu kommer de att utformas med  både kontoret och distansarbetsplatser i åtanke, med noggrann granskning av vilka användare, enheter och nätverk som får åtkomst

Många företag som anpassar sig till arbetsplatsen som finns närvarande överallt kommer att ge tillgång till applikationer och data i molnet för första gången. Även de med tidigare molnupplevelse kommer sannolikt att migrera fler arbetsuppgifter dit eftersom de optimerar arbetsflöden för anställda som arbetar på distans. 

Företagen måste optimera IT för att klara av den här nya arbetsmiljön på distans och se till att endast betrodda användare, enheter och nätverk kan komma åt företagsdata. Det innebär att göra säkerhet allestädes närvarande utan att påverka produktiviteten. 

Det är viktigt att implementera ett ramverk med zero trust, med en ”lita aldrig på, verifiera alltid”-metod för att ge säkerhet vid distansarbete utan att kompromissa med produktiviteten eller användarupplevelsenOavsett om det är lokalt, i molnet eller vid kanten (edge) får säkerheten inte längre bestämmas av var du sitter eller till vilket nätverk du är ansluten.

Mobila enheter kommer att stå i centrum för denna optimering. Smartphones och surfplattor, som en gång var lyx på arbetsplatsen, är nu det främsta sättet att få tillgång till arbetsplatsresurser. Och de flesta har mer än en av dem. 

IT-personal bör se till att skaffa sig förmågan att titta på kontextuella attribut, till exempel varifrån anställda ansluter, vilken enhet de använder, om den är säker etc.Till exempel, om en anställd loggar in från London och sedan försöker logga in från New York eller Singapore direkt efter, bör det utlösa ett larm. Genom att konsekvent undersöka viktiga säkerhetsattribut som samlats in från användaren och enheten kan företag upprätta ett zero-trust-ramverk och ytterligare optimera IT.”

– Helen Masters, VP of International SalesIvanti –