Nyheter

Banbrytande Fleaty expanderar till västkusten

Den digitala plattformen Fleaty, som sammankopplar beställare med materialleverantörer och åkerier i byggbranschen, expanderar till Göteborg. I samband med expansionen anställer bolaget en säljare och har knutit flera samarbetsavtal med materialleverantörer, byggentreprenörer och åkerier i regionen.

Tidigare i år har bolaget gjort en lyckad expansion till Skåneregionen.

– Arbetet i Skåne har gått som planerat. Därför väljer vi att även tillgängliggöra våra tjänster i Göteborg inför den viktiga sommarperioden, säger Filip Stamenkovic, vd på Fleaty.

I december förra året tog bolaget in tio miljoner i kapital från det franska green-techbolaget Hesus. Under 2021 estimerar bolaget att omsätta över 40 miljoner SEK. Efter en lyckad expansion till Skåne och en ökning av antalet bokade körningar på Fleatys plattform jämfört med föregående år så förväntas bolaget expandera ytterligare under året.

Via Fleaty kan beställare boka jord-, grus- och schakttransporter, sköta masshantering och beställa jordprover och näringsanalyser. Åkerier, lastbilschaufförer och andra beställare av Fleatys tjänster kan ladda ner applikationen på App Store eller Google Play. Efter godkänd ansökan kan man börja använda tjänsten kostnadsfritt.

PÅ bilden: Nikola Markovic, Robin Granholm och Filip Stamenkovic

Foto: Julia Strandell, Vagel Studios