Nyheter

Ny HR-chef på NTEX med internationellt fokus

Från 13 medarbetare i Sverige, till 600 över hela Europa och med ytterligare expansion i sikte. Expansiva transportföretaget NTEX har anställt Camilla Hultkrantz som ansvarig för personalfrågor och att driva arbetet kring företagskultur och ett globalt NTEX. 

Camilla har flera års erfarenhet inom transport- och logistikbranschen och kommer senast från Toyota Material Handling Logistics Solutions.

Företagskulturen sitter inte i väggarna – den sitter i människorna som arbetar där menar NTEX nytillträdda HR-chef som sedan länge imponerats av NTEX energi.

– Jag har hört otroligt mycket gott om NTEX genom åren och här finns verkligen en positiv energi, tydlig entreprenörsanda och lyhördhet för kundernas behov. NTEX har en fin företagskultur som jag ser fram emot att arbeta med och det känns väldigt bra att nu vara en del av detta team, säger Camilla Hultkrantz, nytillträdd HR-chef på NTEX.

Camilla har närmare 25 års erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete, bland annat från speditions- och logistikföretag som Schenker, Kuehne + Nagel och Panalpina. Närmast kommer hon från Toyota Material Handling Logistics Solutions.

NTEX Kvalitetschef Peter Åberg, som tidigare haft HR som en del av sitt uppdrag, fortsätter arbetet med ISO- och tullfrågor samt att stötta Camilla i det arbete som han påbörjat och Camilla nu ska driva vidare.

Personalen och företagskulturen har alltid varit viktigt för oss på NTEX och det har nu blivit dags att ta ett större grepp om HR-frågorna. Camilla har stor erfarenhet av denna typ av arbete från globala bolag och jag ser fram emot NTEX vidare utveckling tillsammans med henne, säger NTEX vd Thomas Ström.

NTEX är ett av Sveriges största privata företag i transportsektorn, omsätter över två miljarder kronor och har i dagsläget omkring 600 medarbetare i åtta europeiska länder. Som HR-chef kommer Camilla tillsammans med företagsledningen att leda marknadernas gemensamma arbete kring personalfrågor och företagskultur.

Camilla tillträdde rollen som NTEX globala HR-chef nu i maj.