Nyheter

Volkswagen We Charge utökas med fler laddpunkter i Sverige

Fler laddningsoperatörer kopplas samman med Volkswagens laddningstjänst We Charge. Det finns nu cirka 200 000 publika laddpunkter i Europa att välja bland.

Ny partner är Recharge, tidigare Fortum Charge&Drive, som har 239 laddpunkter i Sverige.

Elli är ett företag inom Volkswagen-koncernen som äger och förvaltar Volkswagens laddningstjänst We Charge. Genom partnerskap med laddningsoperatörer erbjuder Elli laddning till Volkswagen-kunder via ett stort nätverk av laddpunkter i hela Europa.

Nu har Elli ingått ett partnerskap med Recharge som är en av de största laddningsoperatörerna i Sverige. Recharge har 239 laddpunkter i Sverige, varav flera snabbladdare med kapacitet upp till 135 kW. Laddstationer från Recharge finns även i Norge och Finland.

Sedan tidigare finns partnerskap med bland andra IONITY och Mer (tidigare Bee) som båda erbjuder snabbladdning till We Charge-kunder.

Tjänsten We Charge aktiveras via appen We Connect ID. och gäller för alla Volkswagens laddbara bilar. We Charge ger tillgång till totalt cirka 200 000 publika laddpunkter i Europa, varav över 4 000 i Sverige. Ett enda laddkort, som kan beställas i appen, behövs för snabb och enkel användning och betalning på alla dessa laddstationer.

– Även om den största delen av laddningen sker vid hemmet är det förstås jätteviktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga. Vi är glada att nu kunna erbjuda fler laddpunkter via We Charge. Och ännu fler är på gång, säger Sofia Granfors, head of e-mobility på Volkswagen Sverige.

Det finns tre olika prenumerationer för We Charge som kunden kan välja bland beroende på användningsmönster, främst baserat på hur stor del av laddningen som beräknas ske vid IONITY-stationer.

För hemmaladdning erbjuder Volkswagen tre versioner av laddboxen ID. Charger. Nu går det att beställa versionen ID. Charger Pro med det nya avdraget för grön teknik. Det innebär att man kan köpa denna laddbox inklusive installation med 50 procent avdrag direkt i Ellis webbshop.

Då kravet är att det ska finnas en mätare i laddboxen är det i dagsläget inte möjligt att erhålla avdraget för de övriga versionerna ID. Charger och ID. Charger Connect.

Två av laddboxarna, ID. Charger Connect och ID. Charger Pro går att styra med We Connect ID.-appen.

Läs mer om laddningstjänsten We Charge och laddboxarna ID. Charger här:

https://www.volkswagen.se/sv/innovation-och-teknik/uppkopplade-bilar/we-charge.html