Nyheter

Mer motståndskraftig för fler applikationer

Maritim certifiering från GL, DNV, KR, LR och ABS för B&R X20-systemet Användning av B&R:s automationsteknik i maritima miljöer är nu enklare och mer flexibelt än någonsin tack vare ytterligare certifieringar från DNV, KR, LR och ABS för X20-kontroll och I/O-systemet.

B&R har även utökat temperatur- och ingångsspänningsområdet för X20-systemet.

Livet till havs ställer extrema krav på automationskomponenter vilket innebär intensiva tester från de ansvariga certifieringsmyndigheterna. Efter certifiering enligt Germanischer Lloyd (GL) bekräftar det senaste tillägget av typundersökningsintyg från Det Norske Veritas (DNV), Korean Register (KR), Lloyd’s Register (LR) och American Bureau of Shipping (ABS) den extrema motståndskraften i X20-styrningen och I/O-systemet.

Ner till -40°C

B&R:s X20 moduler kan nu användas i områden med större temperaturvariationer, ända ner till -40 °C. Dessa nya versioner har en specialbeläggning som ger en utökad motståndskraft mot bland annat kondens och skadliga gaser. Oavsett vilken version av X20 modul du väljer är dessa standard i vårt sortiment.

Expansiva kraftnät

Ett utökat ingångsspänningsområde förenklar ytterligare användning av X20-familjen i maritima miljöer. 24 VDC-strömförsörjningen tolererar nu avvikelser från -25% till + 30%. Det motsvarar ett spänningsområde på 18 till 31.2 VDC. Detta underlättar användning i kraftnät som är utspridda över stora områden, likt de som finns på fartyg. Även med spänningsfall som uppstår över långa kablar finns det inget behov av distribuerade strömförsörjningar.