Nyheter

Ny designchef på DACIA

Dacia utser ny designchef – Miles Nürnberger – som närmast kommer från Aston Martin. Han börjar sitt uppdrag den 1 september, 2021 och han kommer att rapportera direkt till Laurens van den Acker, Corporate Designdirektör för Renault Group, som återupplivade Renaults design för tio år sedan

Vi är mycket glada att välkomna Miles Nürnberger till vårt team i en mycket viktig tid för varumärket Dacia. Miles är en känd designer som har inspirerat många med sitt arbete på Aston Martin. Hans erfarenhet och passion för att bygga starka varumärken genom design är en stor fördel för Dacia och kommer att hjälpa oss att definiera Dacias design i framtiden, säger Laurens van den Acker.

Fakta om Miles Nürnberger

Miles Nürnberger började på Aston Martin redan 2008 med utvecklingen av Aston Martin Lagonda, där han var ansvarig för yttre design. År 2018 utsågs han till designchef på Aston Martin

Innan Aston Martin var Miles Nürnberger del av designteamet på Citroën som ansvarade för den exteriöra designen. Han föddes 1976 i en familj med en passion för design, konst och bilar. Han tog examen från Coventry University 1998 och fick 2009 det prestigefyllda ”Design Award Concorso d’eleganza Villa d’Este” för konceptbilen One-77.