Nyheter

Snabbväxande atNorth tillsätter säljchef

atNorth, den nya co-locationaktören i Sverige med fokus på högkapacitetstjänster som öppnar sitt förta datacenter senare i år, har anställt Stefan Jofors-aTribe att leda bolagets etablering i Sverige och Norden i rollen som försäljningschef. Stefan har ett gediget förflutet i branschen från bland annat Interxion och Uptime Insititute.

Fokus för atNorths nordiska expansion är att leverera co-location baserat på den ökade efterfrågan på högkapacitetstjänster för stora beräkningsvolymer.

–  Datadrivna verksamheter kräver en ny typ av datacenter. Vi blir den första co-locationaktören i Norden som bygger en anläggning helt anpassad för högkapacitetstjänster från start, säger Stefan Jofors-aTribe. Vi utmanar den traditionella modellen i branschen genom att sälja maximal beräkningskraft och inte yta för att möjliggöra att kunderna kan förfina mesta möjliga av sin data. Möjligheterna med detta och hur vi kan bidra till ökad innovation bland svenska och nordiska bolag var det som lockade mig till atNorth.

Den pågående byggnationen av datacentret Stockholm SWE01: SIF DC står nu till hälften klart och, som tidigare aviserats, ska anläggningen invigas mot slutet av det här året. Med en kapacitet på 40 kw per rack för luftkyld IT-utrustning kan både kostnadseffektivitet och hög prestanda kombineras. Tjänsteutbudet kan skräddarsys för att erbjuda den mest kostnadseffektiva lösningen baserat på volym eller behov av beräkningskraft.

Kunderna för den nordiska lösningen ser atNorth framför allt inom branscher med stora beräkningsvolymer, behov av simuleringar, forskning och utveckling och där responstiden måste vara sekundsnabb. Placeringen i Sverige är strategisk för bolagets första datacenter utanför hemlandet Island, där atNorth driver en av Europas största datacenteranläggningar.

–  Valet av Sverige är strategiskt, här finns tillgång till förnybar el och en infrastruktur som gör att vi kan leverera våra tjänster med hög precision till kunder både i och utanför Norden, säger Gisli Kr. Chief Commercial Officer på atNorth. Med Stefan ombord kan vi nu intensifiera dialogen med möjliga kunder i Sverige och Norden.

Stockholm SWE01: SIF DC kommer att vara anslutet till Stockholm Exergis fjärrvärmenät för återvinning av spillvärmen och detta är därmed en del i bolagets idé om att bidra till en cirkulär utveckling inom datacenterbranschen, vilket dessutom innebär maximal energieffektivitet och att all el kommer från 100 procent förnybara källor.

Om atNorth

atNorth är en nordisk leverantör av högkapacitets-co-location för datadrivna organisationer. atNorths tjänster omvandlar data till affärskritiska beslut utan att kompromissa med prestanda, energiåtgång eller klimatpåverkan. Genom datacentrens strategiska placering i Norden, kan bolaget alltid erbjuda en kombination av kostnadseffektivitet och prestanda, oavsett datavolym.