Nyheter

Acronis utser ny Chief Executive Officer

Cyberskyddsföretaget utser en ny VD för accelereration av företagets tillväxt, expansion av tjänsteleverantörsnätverk och utveckling av produktstrategi inför framtiden

Acronis, en global ledare inom cyberskydd, meddelar idag att bolaget utsett Patrick Pulvermueller, en veteran inom moln-programvara och värdsystem, till Chief Executive Officer från och med den 1 juli, 2021. Pulvermueller efterträder Serguei Beloussov, som grundade företaget 2003 och har varit CEO sedan 2013.

Innan Pulvermueller inledde sin bana på Acronis var han President of the Partner Business på GoDaddy. I den rollen ledde han företagets strategiska expansion inom värd-, produktivitet- och säkerhetstjänster för återförsäljare och agenturer.

Denna erfarenhet kombinerat med expertis inom produktutveckling gör honom värdefull gällande utveckling av molnbaserade marknadsstrategier, särskilt genom tjänsteleverantörer, återförsäljarkanaler och strategiska partnerskap. Han även haft ledande roller bland som vd på Host Europe GmbH och koncern-vd på Host Europe Group (HEG) där han tidigare varit koncern-COO.

– Jag ser fram mot att jobba med Acronis-teamet och vårt fantastiska partner-nätverk samt att fortsätta Sergueis vision av att leverera cyberskyddstjänster som förändrar branschen, säger Pulvermueller. Acronis kommer att förändra marknaderna för dataskydd och cybersäkerhet och samtidigt omdefiniera hur tjänsteleverantörer använder fjärrövervakning och hantering (RMM) samt automatiserade professionella tjänster (PSA). Jag ser fram mot att kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter för att hjälpa tjänsteleverantörer så att vi utnyttjar dessa möjligheter maximalt.

Pulvermueller tar över rodret vid Acronis under en viktig period. Bolaget frigjorde nyligen över 250 miljoner USD i en investeringsrunda med bland annat CVC Capital Partners VII, vilket ökade företagets värdering till över 2,5 miljarder USD. Förutom att påskynda utveckling av teknik och produkter planerar företaget att använda det nya kapitalet för att ytterligare förstärka sina marknadsinitiativ, ett område där Pulvermueller har stor kunskap.

Här kommer Acronis expandera sitt omfattande nätverk av partners som består av leverantörer av hanterade tjänster (MSP), leverantörer av hanterad säkerhet (MSSP), webbhotell, molndistributörer, molnsamlare, leverantörer av nätverkstjänster och annat.

– Att ha ökat företagets värdering med över 1,5 miljarder USD under de senaste 18 månaderna visar att Acronis är inne i en kraftig tillväxtperiod tack vare den cyberskyddsstrategi som initierades av Serguei. Med Patricks gedigna erfarenhet av att hjälpa företag till snabb tillväxt och uppskalning samt hans visade framgångar med en kanal-centrerad miljö är vi övertygade om att han kommer att hjälpa Acronis skörda ytterligare framgångar och förbereda företaget för nästa steg, kommenterar René Bonvanie, COB på Acronis.

Acronis grundare och största aktieägare, Serguei Beloussov, kommer att fortsätta som styrelseledamot och Acronis Chief Research Officer för att styra strategier inom teknik och forskning. Han kommer att fokusera på företagets avancerade tekniker såsom autonom forskning, datahantering, cybernätverk, cyberplattform och storföretagsprodukter. Han kommer också att fokusera på utveckling av Acronis universitetskontakter, exempelvis med Schaffhausen Institute of Technology (SIT) i Schweiz där han var en av grundarna 2019.

– Jag är stolt över Acronis framgångar och tror att det nu är rätt tid för att lämna över till Patrick. Vi gjorde en grundlig sökning efter en enastående ledare och Patricks CV innehöll de framgångar, partner-ledda arbetsmetoder och erfarenheter av att driva företag vi sökte. Han har den erfarenhet som behövs för att bygga vidare på Acronis värderingar, förbättra den dagliga verksamheten och bygga upp en intäktsbas i dollarmiljardklassen och ta företaget, dess produktportfölj och våra partnerskap till nästa nivå, sade Serguei Beloussov, Acronis grundare och Chief Research Officer.