Nyheter

MICHAEL ANKARHORN har hjälpt entreprenörer i 35 år

ANNONS

Michael Ankarhorn på MTT Sweden AB i Skänninge i Östergötland har försett svenska maskinentreprenörer med maskiner, skopor och redskap i snart 35 år. Han brinner verkligen för sitt arbete och har med åren fått många nära relationer till företagets kunder.

– DET ÄR STIMULERANDE att se användarna bli effektivare i sin yrkesutövning samtidigt som miljön sparas och våra kunder tjänar pengar. Extra glad blir jag när en kund med något av våra redskap kan göra arbeten som varit nästintill omöjliga att göra på ett effektivt sätt innan, säger Michael.

Det var hans pappa Olof som grundade familjeföretaget 1963. Michael klev in i branschen 1986 och i dag drivs företaget av Michael och hans son Petuel. Att värna miljön har alltid varit viktigt i deras företagande. Många av MTT Swedens redskap kan användas för återvinning direkt på arbetsplatsen.

BRA FÖR MILJÖN OCH PLÅNBOKEN

Ett bra exempel är SBS Max sorteringsskopor. Med en sådan kan föraren schakta, lasta, planera och sortera utan att behöva byta redskap.

– Det är bra både för miljön och för plånboken. Vi har exempel på kunder som, med rätt typ av jobb, har tjänat in kostnaden för en sorteringsskopa på tre veckor, konstaterar Michael. Sorteringsskoporna kan användas för bland annat grovsortering av schaktmassor, jordtillverkning, finsortering av matjord, kompost och grus. De kan även användas för att sortera fram skyddsfyllningar godkända för kablar, fiber, VA- och fjärrvärmeledningar.

– Att återanvända material på plats spar på miljön, dessutom går det fortare när man inte behöver vänta på materialtransporter. Och så får man ut ett väldigt fint material, säger Marcus Folkesson, på Folkessons Gräv i Gullspång som använder sorteringsskopan SBS GS4-150 MAX från MTT Sweden.

Utöver sorteringsskopor säljer MTT Sweden bland annat skopor, sopvalsar och snöplogar från den finska redskapstillverkaren POME. I november introducerade MTT även nästa generation av de egna krosskoporna SBS VPCH Crusher, för grävmaskiner från 20 ton och uppåt. De krossar betong, asfalt, tegel och slagg med mera. Skoporna har långsamt roterande trummor krossar materialet antingen mot en andra trumma eller mot motstålet. Kapaciteten är över 100 ton i timmen med ställbar slutfraktion ner till 0–40 millimeter.

– Den långsamma krossningen innebär låg ljudnivå och att det i princip inte dammar. Det gör att man kan krossa på plats i tätbebyggda områden utan särskilda tillstånd, understryker Michael Ankarhorn.

NÄRA KONTAKT MED KUNDER

MTT Sweden är ett familjeföretag och det kännetecknar även kontakterna med kunderna. Nils-Erik Skantze, som driver Skantzes Entreprenad i Fjärås, är en av många nöjda kunder.

– Jag känner en trygghet i att det är en leverantör som funnits länge och som kommer finnas kvar. De lägger dessutom ett otroligt stort personligt engagemang i varje affär. Lyssnar alltid på kundönskemål och följer upp, ringer och kollar hur det går. Sådant är man inte van vid, konstaterar Nils-Erik Skantze.