Nyheter

Värmekamera med direkt molnanslutning

Conrad har lagt till värmekameran C5 från FLIR till sitt sortiment och därmed utökat sitt utbud av professionella mättekniklösningar.

– Som ett kraftfullt mätinstrument med kompakta mått är värmekameran FLIR C5 ett oumbärligt verktyg inom områden som byggnadsinspektion, byggnadsunderhåll, systemunderhåll, HVAC-R, elreparationer, mekanisk produktion och felsökning, berättar Kilian Braun, Senior Expert Product Manager på Conrad Electronic.

Värmekameran C5 innehåller alla nödvändiga WLAN-funktioner samt ett gränssnitt som kallas FLIR Ignite™ för direkt anslutning till molnet, vilket både är unikt och i sig ett starkt försäljningsargument. Med en befintlig WiFi-anslutning kan C5 användas för att ladda upp och spara bilder och videor direkt på FLIR Ignite. Dessutom kan användare hantera och skicka data via e-post från både mobila och stationära enheter. Eftersom alla bilder och videor lagras på en central plats är det när som helst möjligt att överföra data till teammedlemmar och skapa kundrapporter.

En annan speciell egenskap hos värmekameran C5 är bildsensorn FLIR Lepton®, med sin patenterade bildoptimeringsfunktion FLIR MSX®, som överför viktiga strukturella detaljer från den visuella bilden till värmebilden. Detta skapar en knivskarp värmebild, där dolda problem snabbt och exakt kan identifieras.

– FLIR C5 hjälper experter att effektivt, säkert och pålitligt identifiera problem som elektriska defekter, överhettade säkringar, luftläckage, rörproblem och fukt, berättar Rickard Lindvall, General Manager, Solutions Line of Business hos FLIR. Den kompakta C5-kameran kan enkelt tas med i en byxficka eller verktygsväska, vilket möjliggör snabbare kontroller.

När värmekameran utvecklades låg fokus på en kompakt design, så att mätinstrumentet skulle kunna stoppas i fickan och alltid finnas nära till hands. Användare som väljer C5 kan förkorta inspektionstiden vid kontroller av elektriska system och HVAC-R-system, vid mekanisk tillverkning, vid kontroller av lägenheter och byggnader, samt vid energibesiktningar och liknande uppdrag.

Värmekameran har en 3,5-tums pekskärm med en upplösning på 160 x 120 pixlar och är utvecklad för hög användarvänlighet. Mätanordningen, i skyddsklass IP54, är utrustad med en stark LED-arbetsbelysning, som kan lysa upp mörka och svåråtkomliga utrymmen. Programvaran FLIR Thermal Studio kan användas för att skapa professionella, bildbaserade rapporter som dokumenterar problem och reparationer.