Nyheter

Klimator får order från en ledande europeisk underleverantör till fordonsindustrin

Klimator har fått en order från en ledande europeisk underleverantör till fordonsindustrin. Ordern omfattar en utvärdering av tjänsten Road Condition Data (RCD) under vintern 2021/2022.

Kontraktsvärdet uppgår inledningsvis till ca 50 000 Euro.

– Klimators strategiska satsning på vägväderprognoser för fordonsindustrin har väckt stort intresse vilket resulterat i att en ledande europeisk underleverantör till fordonsindustrin nu kommer att utvärdera Klimators tjänst Road Condition Data. Av affärsmässiga sekretesskäl tillkännages ej underleverantörens namn vilket även gäller de flertalet fordonstillverkare och underleverantörer som Klimator kontinuerligt för diskussioner med. Vår förhoppning är att denna order på sikt kommer att generera kontrakt för serieproduktion och således generera återkommande årliga intäkter till Klimator, säger Rebecca Lewis-Lück, Affärsområdesansvarig för Automotive hos Klimator.

Om Road Condition Data

Tjänsten Road Condition Data (RCD) är en Software as a Service-tjänst som samlar data från en mängd olika källor och bearbetar denna med Klimators avancerade klimatmodeller för att ge högupplösta nutidslägen och väglagsprognoser.

De högupplösta väglagsprognoserna gör det möjligt för fordonsindustrin att öka tillgängligheten av Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) och Autonomus Driving (AD) funktioner utan att sänka sina säkerhetsstandarder.

RCD kan delvis nyttjas för ökad kognitiv förmåga genom att exempelvis varna föraren vid dåligt väglag eller som data input för att möjliggöra mer avancerade system för självkörande bilar.