Nyheter

RF-system på Entreprenadlive: – Viktigt att träffa folk, få idéer och feedback

– Det finns ett sug efter att träffa människor. Visst, verksamheten har fungerat bra också under pandemiåret men vi ser fram emot att bara träffas. Alla möten behöver inte leda till affär men det är viktigt att bara prata, höra vad folk tycker, få idéer och feedback.

Det säger Hans Valdemarsson, VD för RF-system.

RF-system i skånska Vinslöv tillverkar redskap för entreprenadmaskiner, främst lite lättare och välbyggda redskap för grävmaskiner upp till 25 ton.

Företaget har ett brett sortiment och de flesta av produkterna är egenutvecklade och tillverkade i den egna fabriken i grannbyn Sösdala. RF-system har ett 50-tal anställda. Dessutom ingår företaget i en internationell koncern med andra redskapstillverkare, Kinshofer, vilket innebär att företaget kan erbjuda ett av världens största utbud.

– Vi tillverkar i stort sett allt som går att sätta på en grävmaskin, säger säljaren Johan Sjögren.

– Mässan i Göteborg i september är kanske extra viktig för oss som redskapstillverkare eftersom vi inte bara träffar maskinisterna som använder våra produkter utan också får en chans att träffa våra återförsäljare.

Våren 2020 och pandemin kom som en chock för RF-system liksom för alla andra.

– Vi ska inte sticka under stol med att det till en början var en ordentlig minskning av orderingången. Men redan efter några månader började det repa sig och sommaren och hösten i fjol blev riktigt bra. Och i år har det varit högt tryck på både orderingången och försäljningen, säger Hans Valdemarsson.

Eftersom företaget i stort sett tillverkar sina produkter själva har man inte heller märkt så mycket av störningar på världsmarknaden.

– Det är klart att en och annan ventil som vi importerar kan ha ställt till det men i stort sett har det fungerat bra.

Som en följd av pandemin rusade stålpriserna och skapade problem för många tillverkare. Men med tur och skicklighet hade RF-system försett sig med stål före prisrallyt.

– Tack vare det har vi hittills kunnat hålla samma priser, säger Hans Valdemarsson.

RF-system satsar på en stor monter på Entreprenad Live.

– Vi kommer att visa upp ett brett antal produkter ur hela vårt sortiment, bland annat borstar, hammare och borrutrustning. Både sådant vi tillverkar själva och produkter från våra systerföretag, säger Johan Sjögren.

För första gången kommer företaget också ha tillgång till demoyta.

– Så folk själva kan pröva vissa redskap, främst vill vi få våra kunder att provköra NOX tiltrotator för att uppleva fördelarna med en tiltrotator utan kolvar. Den är smalare, har bättre sikt och tiltar mer än andra tiltrotatorer på marknaden, säger Johan Sjögren.

En nyhet som företaget kommer att visa upp är K-heat compact rail som bekämpar ogräs längs järnvägen. Redskapet fäst på en rälsgående grävmaskin och besprutar ogräset med hetvatten, ett både miljövänligt och skonsamt sätt.

Entreprenad Live 2021 i Göteborg – Säve Depå, en del av Säve Flygplats

Entreprenad Live den 14 – 16 oktober 2021. Platsen är densamma som 2018, men området är utvecklat, större och ännu bättre.