Nyheter

Ny hjulgrävarserie från Doosan

Doosan lanserar nu sin nya serie, 7-serien, av sina hjulgrävare. Maskinerna i den nya serien är en helt ny generation där man utvecklat och förbättrat allt ifrån motor och hydraulik, förarmiljö, design och funktioner.

Att den tidigare hjulgrävarserien från Doosan, 5-serien, har varit en succé råder det ingen tvekan om! Den har uppskattats av de svenska kunderna och sålts i stora volymer över hela landet. Doosan lanserar nu sin nya generation av hjulgrävare, 7-serien, och man har genomgående utvecklat och förbättrat maskinerna till en grävare i världsklass! Maskinmodellerna sträcker sig från DX140W-7 på 15 ton upp till DX210W-7 på hela 21 ton! Senare under hösten kommer även den kortrumpade modellen DX165W-7 att lanseras.

Motor och hydraulik

Den nya generationen av hjulgrävare möter de senaste miljökraven och uppfyller miljöklass Steg V. Detta görs av Doosans egenutvecklade motorer som är otroligt bränslesnåla, effektiva och med sex cylindrar i alla modeller! De är även tystgående och har ett högt vridmoment vilket ger en helt annan styrka än konkurrenters motorer, de är även konstruerade så att man inte behöver EGR, vilket är en stor fördel båda i driftsäkerhet och kostnader.

– Vi är glada över att vår nya serie har en teknik som både uppfyller de senaste miljökraven, är bränslesnåla och effektiva men utan EGR. Det skapar en maskin som är problemfri, produktiv och lönsam, säger Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef för Doosan på Maskinia.

Förarmiljö

Den kanske viktigaste delen i entreprenadmaskinerna är just förarens arbetsplats! Att föraren trivs och mår bra är av stor vikt och detta har Doosan tagit på allvar. Förarmiljön är optimerad med nyheter som ergonomisk premiumstol med både kyla och värme, ny stor pekskärm med kontroll på maskindata och funktioner samt Smartkey som innebär att man med fjärrkontroll kan tända upp och öppna maskinen på avstånd. På säkerhetssidan är maskinerna utrustade både med UltraSonic sensorsystem och 360 graders kamera. Dessa i kombination gör att maskinen kontinuerligt känner av och larmar om något kommer inom dess arbetsområde samtidigt som föraren kan se runt om hela maskinen, allt för att skapa en så stor säkerhet för föraren och dess omgivning som möjligt!

Nya Funktioner

Den nya serien kommer också med en hel del nya funktioner. Automatisk grävbroms är nu standard vilket gör att du som förare får ett smidigare arbetssätt och med mer effektiva grävcykler. Funktionerna mjuksväng och bomdämpning är även de standard vilket gör grävning och förflyttning mer komfortabel, snabbare, säkrare och mer effektiva. Som redan tidigare är alla Doosans maskiner utrustade med DoosanConnect som möjliggör full kontroll av maskinflottan. Man kan genom sin mobil, surfplatta eller dator på avstånd se maskinens position, användning, förbrukning och servicedata.

Design

De nya hjulgrävarna har också fått en ansiktslyftning och kommer nu i en modernare design. Bland annat har man en ny sportig motvikt och på modellerna DX140W-7 och DX160W-7 så är belysningen integrerad i motvikten. Belysningen är rakt över LED och man har även gjort insteg och arbete på och kring maskinen enklare och säkrare.

– Att detta speciella år som vi på Maskinia firar 30 år som generalagent för Doosan även kan presentera nya serier av hjullastare, bandgrävare och hjulgrävare känns fantastiskt! Alla maskiner ur den nya 7-serien uppfyller våra kunders högt ställda krav! De möter de senaste miljökraven, är driftsäkra, bränslesnåla och effektiva. Detta i kombination med en arbetsmiljö och säkerhet i världsklass gör att vi känner oss väldigt trygga och glada med att få presentera och leverera de nya maskinmodellerna till våra befintliga och nya kunder, avslutar Carl-Johan Sunnerfjord.