Nyheter

Moderaterna, region Skåne: ”E6:an mellan Vellinge och Malmö måste byggas ut så snart som möjligt”

I samband med Moderaterna i Region Skånes Skåneturné uppmärksammas många lokala frågor som diskuteras med medborgarna. Under många har det varit kapacitetsbrist på E6:an mellan Vellinge och Malmö.

Moderaterna har både lokalt och regionalt uppmärksammat Trafikverket på att ytterligare ett körfält behövs. Den nuvarande situationen orsakar både förseningar och säkerhetsrisker när allt för många bilar måste trängas på allt för lite väg.

– Det är inte första gången som Trafikverket i sista stund plötsligt och utan förstående dialog går ifrån tidigare beslut vilket får konsekvenser för Vellinge och Vellingeborna, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.

Trots en ökning av tillslagen från regeringen till utbyggnad av infrastruktur i Skåne så gör ökade kostnader och försenade projekt att allt mindre byggs. Moderaterna i Region Skåne har sedan tidigare föreslagit att överskottet från Öresundsbron ska återinvesteras i skånska väg och järnvägar.

– Samtidigt som allt fler kommuner och invånare i Skåne drabbas av undermålig infrastruktur så är det tyst från de skånska Socialdemokraterna. Istället borde de stå sida vid sida med oss Moderater och kräva att Öresundsbrons överskott återinvesteras här för ett starkare Skåne, säger Anna Jähnke (M), ordförande för regionala utvecklingsnämnden och regionråd.