Nyheter

Telenor tecknar partneravtal med Induo

Telenor Sverige har tecknat ett partneravtal med Induo gällande leverans av hårdvara. Induo, specialist inom Internet of Things och nätverk, erbjuder en rad olika hårdvarulösningar för uppkoppling via 4G och 5G-näten.

Genom samarbetet får Telenor Sverige tillgång till Induos produktportfölj och kompetens inom hårdvara. Induo å andra sidan får en ökad närvaro tack vare Telenor Sveriges starka position på marknaden samt Telenors säljkår och specialister.

– Vi har det senaste åren jobbat mycket nära Telenor Sverige i allehanda typer av tillämpningar, berättar Ulf Seijmer, Chief Innovation Officer och partner Induo. Vi är jätteglada att vi har tecknat ett avtal om samarbete som nu knyter vårt samarbete ännu närmare. Tillsammans blir vårt erbjudande starkare genom ett erbjudande av hårdvara, tjänster och pålitlig uppkoppling i kombination.

Genom samarbetet kan Telenor leverera hårdvara för Internet of things till sina kunder och partners på ett sätt som är anpassade för deras behov redan från början.

– Samarbetet är en viktig pusselbit i vår strävan att erbjuda helhetslösningar. Genom att erbjuda global uppkoppling via våra 4G- och 5G-nät, privata 5G-nät, cloud-plattformar och nu också hårdvara blir vi ännu mer attraktiva som partner för kunder som digitaliserar och automatiserar sina processer. Jag ser fram emot att tillsammans med Induo hjälpa våra kunder på deras digitaliseringsresa, säger Andreas Kristensson, chef för IoT och New Business på Telenor.

– Vi ser fram emot att med gemensamma krafter hjälpa Telenor Sveriges IoT-kunder hitta skalbara, säkra och hållbara IoT-lösningar, berättar Björn Moberg, partner Induo.

På bilden: Andreas Kristensson Telenor