Nyheter

Nytillskott stärker Gothenburg RoRo Terminal

I maj och augusti tillsattes tjänsterna Technical Service & Yard Manager och Manager of Excellence and Customer Relations på Gothenburg RoRo Terminal. De nytillsatta tjänsterna är en del av den pågående organisationsstrukturering som företaget genomför, med syfte att bli en hållbar RoRo-specialist idag och för framtiden.

Sedan Maria Franksen tog över rollen som VD för Gothenburg RoRo Terminal i november 2020 har nya processer, projekt och strukturer tillämpats på terminalen. Övergripande för företaget införs även en ny organisation som bättre lämpar sig för en hållbar och ledande RoRo-specialist. Den nya organisationen verkställs under tredje kvartalet 2021.

– Gothenburg RoRo Terminal är mitt inne i en spännande förändringsresa. Vi är klara med hur vår organisationsstruktur behöver se ut i syfte att bättre möta förväntningar och efterfrågan från befintliga samt nya kunder, säger Maria.

I början av augusti välkomnade terminalen Anders Eriksson i den nya rollen som Manager Centre of Excellence and Customer Relations. Anders har tidigare haft olika positioner inom produktion samt ledarskap och senast som Head of Warehouse administration på Carlsberg.

– Jag hoppas tillföra engagemang och en tro-på-det känsla som genomsyrar mig som person. Att få jobba vidare med ”RoRo on the roll” och samtidigt ha roligt på vägen kommer skapa en spännande och utvecklande resa framåt för företaget, säger Anders Eriksson.

Terminalen välkommande även i maj Jonas Tångring som ny Technical Service & Yard Manager. Jonas kommer senast från rollen som Head of Warehouse Operations på Carlsberg, där han främst arbetat med utveckling och förbättring av verksamheten.

– En trivsam arbetsmiljö och att ta ansvar för vårt klimat, samt att ständigt ligga i framkant för att söka de bästa och hållbara alternativen, med en god anpassningsförmåga är hur vi bäst blir en hållbar RoRo-specialist för framtiden, menar Jonas.

Utöver de nya ledningsgruppsrepresentanterna har även chefs- och managerroller omstrukturerats. Detta innebär nu att företaget har kvinnliga chefer med personalansvar på alla nivåer.

– Jag är glad över att vi fått två mycket kompetenta medarbetare till organisationen som med gedigna och stora nätverk kommer att vara värdefulla tillgångar. Nu tar vi sikte på att bli den främsta hållbara RoRo-specialisten och med vår nya organisation står vi stabilt och redo för framtiden, avslutar Maria.

Bild av Hasse Lundqvist