Nyheter

Brasiliansk terminal beställer tre nya mobila Konecranes Generation 6-hamnkranar

Konecranes har tagit hem en beställning på att leverera tre av sina nya ekoeffektiva Konecranes Generation 6 Gottwald-kranar till Super Terminais Comercio e Industria Ltda (Super Terminais) i Brasilien.

Beställningen bokades i juni 2021 och  gör Super Terminais till den första kunden för de nya kranarna. Beställningen hjälper företaget att på ett hållbart sätt uppfylla det växande behovet av containers och allmän last i Manaus hamn.

Super Terminais är en ny kund för Konecranes och behöver den extra lyftkapaciteten för att hantera de megafartyg som är i användning idag i Manaus i. Hamnen är ett viktigt handelscentrum och transportcentrum för övre delen av Amazondeltat. ESP.10-kranarna är de största modellerna i det nya Generation 6-sortimentet. Kranarna ska byggas på en ny flytande pir för att hantera det ökade flödet av större fartyg som åker nedför Amazonfloden.

– Konecranes har lyckats förse oss med en skräddarsydd och heltäckande lösning som består av tillförlitliga och högpresterande kranar som passar perfekt på vår ovanliga kaj, säger Marcello Di Gregorio, vd för Super Terminais. – Den här utrustningen kommer i hög grad att utöka vår kapacitet och skapa möjligheter för framtida tillväxt och utveckling. Valet av den här utrustningen innebär en perfekt lösning i linje med vår filosofi om miljöskydd och hållbarhet som kombinerar produktivitet, teknik och tillförlitlighet.

– I nära samarbete med Super Terminais kunde våra nya elektriska Generation 6-kranar övervinna de särskilda utmaningar som det varma klimatet och den flytande piren utgör. Detta demonstrerar vikten av ett starkt partnerskap med kunderna och flexibiliteten hos vår utrustning för en lång rad tillämpningar och arbetsmiljöer, säger Andreas Moeller, Senior Sales Manager, Mobila hamnkranar, Konecranes hamnlösningar.

Kranarna ansluts till en extern kraftförsörjning till lands för att öka effektiviteten och följa de regionala utsläppsstandarderna. Elektriska kranar tillhandahåller heltäckande lyftlösningar till stöd för kunder som vill närma sig sina mål gällande koldioxidsnålhet. nå. Konecranes kallar detta Ecolifting.

Du kan läsa mer om nya Generation 6 här.