Nyheter

Swedish Agro blir distributör till RAUCH

I höst träder Swedish Agro Machinery in som ny distributör för RAUCH gödningsspridare. RAUCH blir ett välkommet komplement och en mycket bra matchning till Swedish Agro Machinerys befintliga sortiment av lantbruksmaskiner och redskap.

– Vi går stolta in i samarbetet som distributör av RAUCH gödningsspridare. Spridarna passar perfekt in i vårt befintliga sortiment av premiumprodukter och fyller en lucka i vårt produktutbud. Flera av våra befintliga varumärken kommer från familjeföretag som utvecklat produkter för att tillgodose behov hos lantbrukare och RAUCH är inget undantag, säger Hans-Christian Ripa som är VD på Swedish Agro Machinery. Han fortsätter:

– Våra kunder har redan efterfrågat RAUCH i sortimentet så vi är glada att nu kunna erbjuda dessa produkter. Det här är ett starkt varumärke med en mängd egna innovationer och patent som gör produkterna effektiva, moderna och hållbara.

RAUCH gödningsspridare kommer att ingå i Swedish Agro Machinerys produktutbud med start den 1 september.

Gustaf Thuresson som är produktchef på Swedish Agro ser en stor potential i att få in Rauch gödningsspridare i sortimentet:

– Det känns oerhört kul att kunna presentera ytterligare en leverantör i portföljen som skapar mervärden åt våra kunder både i form av ökad precision och kostnadsbesparingar.

– Med Rauch kommer vi att kunna erbjuda hög kvalitet och precision för svenska lantbrukare i en tid då just dessa parametrar är viktigare än någonsin. Oavsett storlek på givan och hastighet blir spridningen exakt med de här kvalitetsprodukterna. Jag ser mycket fram emot att påbörja försäljningen den 1 september.

RAUCH är ett familjebolag som gått i generationer, med rötterna i Tyska Sinzheim, som nu ligger i Baden Airpark, Rheinmünster. Idag producerar de cirka 14 000 maskiner varje år med fokus på innovation, hållbarhet och kvalitet. RAUCH grundades 1921 och drivs idag av familjens fjärde och femte generationer.

Swedish Agro Machinery säljer sedan tidigare varumärkena CLAAS, HORSCH, SAMSON, AVR, SCANSTONE, SPEARHEAD och LEMKEN på den svenska marknaden. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Nyligen tillkännagavs också ett samarbete som ny återförsäljare av METSJÖ vagnar.