Nyheter

Konecranes får ny HR-direktör

Konecranes har idag utnämnt Anneli Karkovirta (f. 1963) till HR-direktör och medlem av Konecranes ledningsgrupp. Utnämningen träder i kraft den 30 augusti 2021. I sin roll kommer hon att ansvara för HR, marknadsföring och kommunikation samt hållbarhet. Hon kommer att rapportera till VD och koncernchef Rob Smith.

Karkovirta fungerar för tillfället som Vice President, HR affärsområdet Industriutrustning, företagsstrategiska projekt och M&A och kommer att ta över Timo Leskinens uppgifter. Han kommer att lämna bolaget den 30 september 2021, så som meddelades tidigare. Leskinen kommer att fungera som Senior Advisor tills hans avgång för att säkerställa en effektiv övergång.

– Jag vill varmt välkomna Anneli till Konecranes ledningsgrupp. Hon har utmärkta kunskaper om integration och organisationsutveckling samt omfattande erfarenhet inom HR. Jag är glad att vi hittade en efterträdare till Timo internt, vilket påvisar att vi har stark erfarenhet och kunskap inom bolaget. Anneli är omtyckt och uppskattad bland våra anställda och jag ser fram emot att arbeta med henne, säger Rob Smith.

Anneli Karkovirta har över 20 år av erfarenhet inom HR, integration och organisationsutveckling. Hon inledde sitt arbete på Konecranes år 2014 och har innehaft flera ledningspositioner inom HR sedan dess. Karkovirta är ekonomie magister.

Från och med den 30 augusti 2021 kommer Konecranes ledningsgrupp att bestå av följande medlemmar:

Rob Smith, VD och koncernchef (fram till den 31 december 2021)
Teo Ottola, finansdirektör, ställföreträdare för den verkställande direktören
Fabio Fiorino, Direktör, affärsområdet Service
Carolin Paulus, Direktör, affärsområdet Industriutrustning
Mika Mahlberg, Direktör, affärsområdet Hamnlösningar
Anneli Karkovirta, HR-direktör
Sirpa Poitsalo, Direktör, lagärenden
Topi Tiitola, Direktör, integration och projektledning